خانواده احمدرضا جلالی، پزشک و استاد دانشگاه متهم به جاسوسی در ایران از بیاعتنایی مسولان قضایی و زندان در زمینه نیاز او به مراقبتهای پزشکی انتقاد کردند.
کمپین حقوق بشر برای ایران با انتشار آخرین تصویری که این زندانی امنیتی به بیرون فرستاده است روز شنبه ۸ اردیبهشت در گزارشی به نقل از همسر آقای جلالی نوشت که مسئولان زندان از انتقال او به بیمارستان خودداری میکنند.
عکسی که روز پنجشنبه از احمدرضا جلالی از داخل زندان اوین منتشر شد، نشان میدهد که وزن او در دوسال گذشته به شدت کاهش یافته است.
ویدا مهراننیا، همسر آقای جلالی، به کمپین حقوق بشر برای ایران گفت: «خانواده احمدرضا، وکیلش و خودش از داخل زندان چندین بار درخواست انتقال به بیمارستان و آزمایش دادهاند، چندین بار دولت سوئد از ایران درخواست کرد تا شرایط درمان برای احمدرضا فراهم شود، مادرش بارها به مسوولان اعلام کرد خودش تمام هزینهها را پرداخت میکند و فقط او را برای معالجه بفرستند اما متاسفانه هیچ اعتنایی نشده است.»
خانم مهراننیا در ادامه گفت: «قبل از عید دو آزمایش از طریق پزشک قانونی از او انجام شد که جواب یکی از آزمایشها یک ماه و اندی بعد روز پنجم اردبیهشت به دستش رسیده است که نشان میدهد تعداد گلبولهای سفیدش از حد متوسط پایینتر است و این خیلی خطرناک است. احمدرضا باید سریع بستری شود. مضاعف بر اینکه او نیاز به جراحی فتق هم دارد.»
زینب طاهری، وکیل آقای جلالی ۲۹ دی سال گذشته گفته بود که گفته بود قاضی صلواتی از خروج او از زندان جلوگیری میکند.
به گفته خانم طاهری، احمد رضا جلالی «با اینکه غذا میخورد اما روزبهروز لاغرتر میشود.»
او اضافه کرد که آقای جلالی که خود پزشک است، گفته بود که احتمالا در دستگاه گوارشش توموری تشکیل شده است. پزشک زندان پس از معاینه گفته است که باید آزمایشهایی در بیرون از زندان انجام دهد، اما تاکنون قاضی صلواتی با خروج او از زندان و مداوا مخالفت کرده است.
آقای جلالی که دارای اقامت موقت در سوئد بوده و با چند دانشگاه اروپایی همکاری میکرد، حدود دو سال پیش هنگامی که به دعوت دانشگاه تهران به ایران سفر کرد، دستگیر و زندانی شد. او در ویدئویی که بهمن ماه گذشته از صدا و سیمای جمهوری اسلامی پخش شد اعتراف کرد که اطلاعات مربوط به دو دانشمند هستهای ترور شده ایران را در اختیار دستگاه جاسوسی اسرائیل قرار داده است. این در حالی است که پیشتر ایران یک نفر دیگر را به اتهام ترور این دانشمندان اعدام کرده بود.
دادگاه انقلاب ایران، آقای جلالی را به اتهام انتقال اطلاعات محرمانه به موساد در اوج فعالیت برنامه هستهای ایران، به مجازات اعدام محکوم کرد و دیوان عالی نیز درخواست بازبینی در حکم را ظرف کمتر از یک ساعت رد کرد. وکیل او اما خواستار رسیدگی دوباره به پرونده شده است.
حکم اعدام آقای جلالی و پخش اعترافات او انتقاد نهادهای حقوق بشری و کارشناسان سازمان ملل در امور حقوق بشر را در پی داشت.
چهار کارشناس حقوق بشر سازمان ملل ۲۹ آذر در بیانیهای اعلام کردند که روند رسیدگی به پرونده آقای جلالی شاهد موارد فراوان نقض حقوق او بوده و این متهم از داشتن دادگاه عادلانه نیز محروم بوده است.
در این بیانیه با اشاره به بازداشت خودسرانه، شکنجه و صدور حکم اعدام برای آقای جلالی به گزارشهایی اشاره شده است که حاکی از آن است که این متهم به وکیل دسترسی نداشته، در انفرادی حبس بوده و به زور وادار به اعتراف شده است. این کارشناسان خواستار نقض حکم اعدام آقای جلالی شدند.