لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۲۵

ادامه بازداشت ادمین‌های تلگرامی به خاطر دعوای سپاه و قوه قضائیه با وزارت اطلاعات


همسر یکی از بازداشت شدگان در نامه ای فاش کرده بازداشت ها به خاطر اختلاف نهادهای نظامی ادامه یافته است.
همسر یکی از بازداشت شدگان در نامه ای فاش کرده بازداشت ها به خاطر اختلاف نهادهای نظامی ادامه یافته است.

در حالیکه سخنگوی قوه قضائیه وضعیت پرونده مدیران تلگرامی حامی دولت را پس از سه ماه «در حال تحقیق» اعلام کرده، همسر یکی از این مدیران در نامه‌ای دلیل این بازداشت‌ها را «منازعه» و دعوای وزارت اطلاعات با قوه قضائیه و اطلاعات سپاه دانسته است.

معصومه پریشی، همسر مجتبی باقری، همسر یکی از مدیران کانال‌های تلگرامی حامی دولت، در نامه‌ای که یکشنبه چهارم تیر در برخی سایت‌های خبری منتشر شد، نوشت که پس از بازداشت همسرش در صبح ۲۴ اسفند سال گذشته متوجه شده است که او «گناهی مرتکب نشده است.»

او با اعلام اینکه همسرش مدیر کانال تلگرام هواداران محمود علوی، وزیر اطلاعات، بوده است، نوشت:«پس از مدتی بنا بر اذعان بازپرس پرونده همسرم دریافتم که ارتباط نزدیک و دیرینه ناشی از دوستی ایشان با وزیر محترم اطّلاعات دستگاه‌های اطلاعاتی سپاه پاسداران را به شبهه افکنده است.»

او اضافه کرد:«در ملاقات‌های متعدد با کارشناس اطلاعات سپاه، به خوبی دریافتم که آنان و قوه قضاییه به شدت به جناب آقای دکترعلوی و عملکرد ایشان معترض هستند و ظاهراً همسرم باید ناجوانمردانه گوشت قربانی منازعات دو بخش اطّلاعات سپاه و قوه قضاییه با وزارت اطّلاعات گردد.»

همسر این مدیر تلگرامی در حالی از بلاتکلیفی پرونده همسرش پس از یکصد روز انتقاد کرد که غلامحسین محسنی اژه‌ای روز شنبه درباره وضعیت پرونده این بازداشت شدگان گفت که این پرونده «در حال تحقیق است.»

خانم پریشی در نامه خود تفهیم نکردن اتهام و اجازه ندادن وکیل به ملاقات با این بازداشت شدگان را خلاف قانون دانست و خواستار رسیدگی به آن شد.

اظهارات متناقض درباره اعتصاب غذا

از سوی دیگر، پس از اینکه خانواده‌های این بازداشت شدگان اعلام کردند آنها در زندان اعتصاب غذا کرده اند، آقای اژه‌ای خبر اعتصاب غذا را کذب خواند.

این در حالیست که علی مجتهدزاده، وکیل چند تن از این بازداشت شدگان روز یکشنبه به خبرگزاری ایلنا گفت که خانواده آقای نقدی، از مدیران تلگرامی بازداشت شده، اعلام کرده اند آقای نقدی اعتصاب غذای خود را شکسته است. او گفت که نتوانسته با این بازداشت شدگان دیدار کند و به همین نمی تواند نظر دقیقی بدهد.

نیما کشوری، سعیدنقدی، سبحان جعفری تاش، جواد جمشیدی ، مجتبی باقری و علی احمد نیا از جمله این بازداشت شدگان هستند که از اسفند ماه سال گذشته در بند ۲ الف زندان اوین در بازداشت هستند.

بازداشت مدیران کانال‌های تلگرامی اصلاح طلب و حامی دولت دو ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری انتقادات بسیاری را برانگیخت. برخی از نمایندگان مجلس و اعضای دولت با اشاره به اینکه بازداشت شدگان همگی از طیف سیاسی اصلاح‌طلب هستند از احتمال سیاسی بودن بازداشت‌ها و تاثیرگذاری بر انتخابات سخن گفتند و سخنگوی دولت نسبت به این بازداشتها ابراز نگرانی کرد.

دو هفته پیش، محمود علوی، وزیر اطلاعات ایران که برای پاسخ داده به سوال علی مطهری به کمیسیون امنیت ملی مجلس رفته بود با بیان اینکه وزارت اطلاعات در بازداشت این مدیران تلگرامی نقشی نداشته است، در مورد آنها گفت: «اغلب آنها افراد بسیار خوبی هستند و جزو خانواده انقلاب و نظام محسوب می‌شوند.»

علی مطهری نیز گفت که شنیده است مدیر کانال تلگرامی وزارت اطلاعات نیز در میان بازداشت شدگان است.

این در حالیست که حدود یک ماه پس از این بازداشتها، محمد جعفر منتظری، دادستان کل ایران اعلام کرد که اعمال مدیران بازداشت شده چند کانال تلگرامی «از مصادیق اقدام علیه امنیت ملی» بوده است.‌

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG