جامعه جهانی بهائیان با انتشار بیانیهای اعلام کرد دو متهم به قتل، یک شهروند بهایی با قرار وثیقه از زندان آزاد شدند.
بر اساس این بیانیه که چهارشنبه ۲۴ خرداد در وبسایت جامعه جهانی بهائیان منتشر شد، این دو جوان ساکن یزد با وجود اعتراف به قتل فرهنگ امیری، بهایی ساکن یزد، هفتم خرداد ماه با قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شدند.
آقای امیری، ۶۳ ساله، شامگاه ششم مهر ماه سال گذشته توسط این دو جوان، که به عنوان مشتری خرید خودروی او مراجعه کرده بودند، با ضربات چاقو به قتل رسید.
بر اساس بیانیه جامعه جهانی بهائیان، قاتلین که برادر هستند، در حال فرار توسط کاسبان محلی دستگیر و تحویل پلیس داده شدند و در جریان بازجوییها و دادگاه به قتل آقای امیری به دلیل بهائی بودن ایشان اعتراف کردند.
بر اساس اعترافات این دو برادر، اعتقادات مذهبی و سخنان روحانیونی که بهائیان را ضد اسلام معرفی میکنند آن دو را به ارتکاب قتل ترغیب کرده بود. گزارشها حاکی از آن است که پدر این دو جوان از یک روحانی که باعث گرایش پسرانش به افراطیگرایی شده شکایت کرده است.
یکی از برادران در پاسخ به دلیل قتل گفت: «میخواستیم یک بهائی را بکشیم. شنیده بودم که بهائیان، مسلمانانی هستند که از اسلام روی برگردانده و مرتد هستند و ریختن خونشان ثواب است.»
برادر دیگر در بازجویی دیگری اظهار داشت: «هدفمان کشتن یک بهائی بود. مهم نبود چه کسی باشد.» این دو برادر حتی در جریان بازجوییها بیان کردند که در صورت آزادی فرد دیگری را به قتل خواهند رساند.
حال جامعه جهانی بهائیان اعلام کرده است که با وجود اعتراف به قتل، دادگاه در حال حاضر این دو فرد را با قرار وثیقه آزاد کرده است.
دیان علائی، نماینده جامعه جهانی بهائی در سازمان ملل متحد در ژنو در این باره گفت: «این تصمیم، عملی زشت و تأسفآور است. چگونه یک نظام قضائی عادل میتواند دو قاتل را که به قتل یک فرد بیگناه به دلیل اعتقاداتش اعتراف کردهاند و تمایل به تکرار آن عمل را دارند، رها کند و به آنها اجازه دهد آزادانه در اجتماع زندگی کنند؟»
در این بیانیه همچنین آمده است که یکی از مسئولان بهطور خصوصی به خانواده آقای امیری توصیه کرده است که از شکایت خود صرفنظر کنند در غیر این صورت «شرایط سختی برایشان پیش خواهد آمد».
علاوه بر آزادی این دو مرد، قاضی اعلام کرده است که بر اساس قوانین ایران، حتی اگر خانواده امیری از شکایت صرفنظر نکنند، مجازات در نظر گرفته شده برای قاتلان بسیار سبک خواهد بود.
قانون جزایی ایران دیه و قصاص را تنها در مورد مسلمانان و سه اقلیت دینی مسیحی، کلیمی و زرتشتی که در قانون اساسی این کشور به رسمیت شناخته میشوند ذکر کرده است. این مسئله، بهائیان را از حق خود برای اجرای عدالت محروم میکند.
خانم علائی گفت«قتل آقای امیری بهطور آشکار نتیجۀ سالها تبلیغات تنفرآمیز و تحریک به نفرت توسط رسانهها و برخی رهبران دینی علیه بهائیان در ایران است.»
جامعه جهانی بهائیان اعلام کرده است که در سالهای اخیر انتشار مقالات، فیلمها و سایر مطالب ضد بهائی در ایران افزایشیافته است و صدها خطبه مذهبی نیز در سراسر کشور درباره جلوگیری از معاشرت با بهائیان و تشویق به ابراز تنفر و خشونت علیه آنان ایراد شده است.