بنا بر گزارشهای رسیده از ایران، زندانیان سیاسی در قرنطينه بند ۷ زندان اوين در تهران از وضعیت نامناسبی برخوردار هستند.
وبسایت کمپين بينالمللی حقوق بشر در ايران روز پنجشنبه در گزارشی از قول يک منبع مطلع، به تشریح وضعیت این بند پرداخته و مینویسد با گذشت چهار ماه از انتقال حدود ۷۵ نفر از زندانيان امنيتی-سياسی بند ۳۵۰ زندان اوين به قرنطينه بند ۷، وضعيت نگهداری اين زندانيان روز به روز وخيمتر میشود.
اين منبع مطلع، با اشاره به اين که محل نگهداری اين زندانيان فاقد هرگونه روزنهای به هوای آزاد است، به کمپين بينالمللی حقوق بشر در ایران گفت «محل نگهدای زندانيان، زير زمين ساختمان بند هفت زندان اوين است. آنجا چهار اتاق دارد که هيچکدام ازاتاقها پنجره ندارند. اين شرايط باعث شده که زندانيان اين بند در محيطی مرطوب زندگی کنند. بند پر از حشرات گزنده مثل ساس است، که باعث بروز یا تشديد بيماریهای قلبی، تنفسی و پوستی برای زندانيان شده است.»
بنا براین گزارش، قرنطينه بند هفت زندان اوین، در شمال تهران، فاقد فضای لازم براب هواخوری است. از نظر بهداشتی نيز اين بند در وضعيت اسفباری قرار دارد و تغذیه مناسب و دسترسی به دارو و بهداری برای زندانیان بیمار محبوس در آن با محدودیت روبرو است.
از سوی دیگر زندانيان این بند اجازه مکاتبات معمولی هم ندارند. طبق قانون زندان، زندانيان مجاز هستند با نظارت زندان، با مراجع رسمی و يا خانوادههای خود مکاتبه داشته باشند، اما ۷۵ زندانی این قرنطينه اين اجازه را ندارند، در حالی که اينگونه محدوديتها در بندهای ديگر زندان اوين وجود ندارد.
عبدالفتاح سلطانی وکیل مدافع حقوق بشر، امید کوکبی فیزیکدان، و سعید متین پور فعال مدنی، از جمله زندانیان سیاسی محبوس در بند هفت هستند.
هادی قائمی سخنگوی کمپين بينالمللی حقوق بشر در ايران، در گفتگو با بخش فارسی صدای آمریکا، با اشاره به جزئیات شرایط این بند، از مقامات ایران خواست تا برای تغییر این شرایط «قرون وسطایی» اقدام کنند.
به گفته آقای قائمی، شرایط نگهداری زندانیان سیاسی حتی بدتر ازشرایط نگهداری زندانیان با جرایمی چون قتل و سرقت مسلحانه است.
نهادهای بینالمللی مدافع حقوق بشر، ایران را ازجمله کشورهایی میدانند که به نقض سازمان یافته حقوق بشر میپردازد.
به گفته این نهادها، با وجود روی کار آمدن دولت میانهرو حسن روحانی، بهبودی در این زمینه دیده نشده است.