لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۴۶

آخرین جلسه دادگاه دو تن از فعالان محیط زیست زندانی برگزار شد


 عبدالرضا کوهپایه (راست) و سام رجبی فعالان محیط زیست زندانی
عبدالرضا کوهپایه (راست) و سام رجبی فعالان محیط زیست زندانی

طی روزهای گذشته آخرین جلسه دادگاه دو تن از فعالان محیط زیست زندانی در دادگاه انقلاب تهران برگزار شد و گفته می‌شود حکم این افراد به زودی صادر خواهد شد.

بر اساس اخبار منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، روز سه‌شنبه ۳۰ مهر آخرین جلسه دادگاه سام رجبی و عبدالرضا کوهپایه در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.

کتایون رجبی، خواهر سام رجبی، نیز با انتشار متنی در صفحه توئیتر خود اعلام کرده است که تا «۸ روز» دیگر رای دادگاه صادر خواهد شد.

از سوی دیگر، عیسی کلانتری، معاون رئیس‌ جمهوری ایران و رئیس سازمان محیط زیست روز چهارشنبه اول آبان در خصوص وضعیت پرونده این فعالان، بدون ارائه جزئیات بیشتر گفت که مشکل‌ آنها «به زودی در قوه قضاییه حل خواهد شد.»

پیش از این فاطمه قدیریان، خواهر طاهر قدیریان یکی از متهمان پرونده محیط زیست در ایران، روز یکشنبه ۲۱ مهرماه در استوری اینستاگرام خود خبر از لغو اتهام «افساد فی الارض» از پرونده چهار متهم محیط زیستی در ایران را داد.

اما با این وجود روز دوشنبه ۲۲ مهر سخنگوی قضایی اعلام کرد که اتهامات مراد طاهباز، نیلوفر بیانی، و هومن جوکار سه متهم پرونده فعالان محیط زیست از «افساد فی الارض» به «جاسوسی به نفع سیا و موساد» تغییر یافته است.

به تازگی نیز جین گودال، دانشمند بریتانیایی و سفیر صلح سازمان ملل با انتشار ویدئویی خواستار آزادی فعالان محیط زیست زندانی در ایران شد و از رهبران ایران در رابطه با پرونده این افراد «کاشت بذر مهربانی و بخشش و شفقت» را تقاضا کرد.

دانشمند بریتانیایی خواستار آزادی فعالان محیط زیست زندانی در ایران شد
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:01:11 0:00

هومن جوکار، طاهر قدیریان، مراد طاهباز، سپیده کاشانی، نیلوفر بیانی، امیرحسین خالقی، سام رجبی، و عبدالرضا کوهپایه از جمله فعالان محیط زیست بازداشتی در ایران هستند. پوریا سپهوند، کارشناس موسسه حیات وحش میراث پارسیان، نیز بهمن سال گذشته بازداشت شد. این متهمان نزدیک به دو سال است که در بازداشت موقت به سر می برند. جلسات دادگاه فعالان محیط زیستی بازداشتی در ایران از اوایل سال جاری متوقف شده بود.

کاووس سیدامامی نیز از جمله این بازداشت‌شدگان بود که دو هفته بعد از بازداشت، خبر مرگ او در زندان منتشر شد. مقام‌های جمهوری اسلامی علت مرگ او را خودکشی عنوان کردند؛ اما خانواده سیدامامی این ادعا را رد کرده است.

برگزاری جلسات دادگاه متهمان محیط زیست در شرایطی است که پیشتر گزارش شده بود به فعالان محیط زیست اجازه داده نشده تا وکلای انتخابی خود را داشته باشند و تنها از وکلای مورد تایید قوه قضائیه در دادگاه برخورد هستند.

سازمان عفو بین الملل چندی پیش، همزمان با روز جهانی محیط زیست، از مقامات ایران خواست به سرکوب فعالان محیط زیست پایان دهند.

بحران زیست‌‌محیطی در ایران مدت‌‌ها است که توجه جامعه جهانی را به خود جلب کرده است. مقامات ایالات متحده نیز بارها نسبت به سوء مدیریت منابع طبیعی ایران، جنگل‌‌خواری‌‌های گسترده، و سدسازی‌های غیرضروری و بی‌برنامه، با هدف پر کردن جیب مقامات فاسد رژیم جمهوری اسلامی، هشدار داده و آن را از عوامل اصلی بروز بحران‌های زیست محیطی گوناگون، از جمله سیل‌های ویرانگر و خشکسالی‌های بی‌سابقه، برشمرده‌اند.

برای نمونه چندی پیش برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، با اشاره به این‌که پس از انقلاب در ایران ۶۰۰ سد «بدون هیچگونه ارزیابی محیط زیستی» ساخته شده است، اعلام کرده بود که رژیم جمهوری اسلامی در چهل سال گذشته منابع آبی کشور را با سوءمدیریت نابود کرده است.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG