لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۵۰

اجرای حکم زندان نیما صفار، ‌روزنامه‌نگار و نویسنده، به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام در فضای مجازی»


نیما صفار، ‌روزنامه‌نگار و نویسنده اهل استان گلستان
نیما صفار، ‌روزنامه‌نگار و نویسنده اهل استان گلستان

نیما صفار، ‌روزنامه‌نگار و نویسنده اهل استان گلستان که پیشتر حکم ۸ ماه زندان او از سوی دادگاه تجدیدنظر تایید شده بود برای اجرای حکم به زندان گرگان رفت.

فدراسیون بین المللی روزنامه‌نگاران، روز پنجشنبه ۱۹ آذر گزارش داد که، نزدیکان این روزنامه‌نگار هفته گذشته با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام شخصی او از مراجعه نیما صفار به زندان گرگان برای اجرای حکم ۸ ماه زندان خبر داده‌اند، حکمی که اسفند ماه سال گذشته از سوی دادگاه بدوی بابت اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام در فضای مجازی» صادر و سال جاری توسط دادگاه تجدیدنظر تائید شده است.

بنا بر این گزارش، حساب کاربری اینستاگرامی او همچنین از بعضی سخت‌گیری‌ها صورت گرفته از سوی ماموران زندان در رساندن داروهای این روزنامه‌نگار در زندان خبر داده است.

از سوی دیگر فدارسیون بین المللی روزنامه‌نگاران در گزارش خود اعلام کرده است که آقای صفار در مراحل برگزاری دادگاه خود وکیل نداشته است.

بنا بر اطلاعات موجود، نیما صفار پیش از این نیز سال ۱۳۹۶ به تحمل ۸۰ روز زندان محکوم شده بود که این حکم بهمن‌ماه همان سال با رفتن این روزنامه نگار به زندان گرگان به مرحله اجرا در آمد و وی فروردین سال ۱۳۹۷ از زندان آزاد شد.

‌این روزنامه‌نگار و نویسنده اهل استان گلستان سابقه همکاری با نشریات و وبسایت‌های خبری و محلی استان گلستان از جمله «سلیم» و «گلشن‌مهر» را در کارنامه خود دارد.

این اولین بار نیست که یک ‌روزنامه‌نگار و یا نویسنده ایرانی محکوم به احکامی مانند زندان می‌شود، پیش از این حکم ۶ سال زندان رضا خندان مهابادی و بکتاش آبتین از اعضای کانون نویسندگان ایران که پیشتر توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی مقیسه، بابت اتهاماتی همچون «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» صادر شده بود از سوی شعبه‌ ۳۶ دادگاه تجدید نظر عینا تایید شد.

حکم شش سال زندان کیوان باژن یکی دیگر از اعضای این کانون و هم پرونده‌ای رضا خندان مهابادی و بکتاش آبتین نیز از سوی شعبه‌ی ۳۶ دادگاه تجدید نظر به سه سال و نیم سال کاهش یافته است.

بهمن سال گذشته سازمان عفو بین‌الملل در گزارشی، سال ۲۰۱۸ را «سال شرم» جمهوری اسلامی نامید و اعلام کرد در این سال بیش از هفت هزار نفر، اعم از شرکت‌کنندگان در تظاهرات، دانشجویان، روزنامه‌نگاران، فعالان حقوق زنان، فعالان محیط زیست، فعالان کارگری و فعالان حقوق قومی و اقلیت‌های مذهبی، در ایران بازداشت شده‌اند.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG