لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۰۸

اعتراض یکی از مدیران موزه هولوکاست واشنگتن به موضع گیری دیپلمات ایرانی در نیوزلند


تد هانسکی مدیر طرح انکار نسل کشی یهودیان از موزه یادبود قربانیان هولوکاست در واشنگتن
تد هانسکی مدیر طرح انکار نسل کشی یهودیان از موزه یادبود قربانیان هولوکاست در واشنگتن

مدیر طرح انکار نسل کشی یهودیان از موزه یادبود قربانیان هولوکاست در واشنگتن می گوید موضع دیپلمات ایرانی در نیوزلند «تاسف آور است».

تد هانسکی در گفتگو با صدای آمریکا به انکار هولوکاست توسط دیپلمات ایرانی در نیوزلند واکنش نشان داد.

پیش از این هرمز قهرمانی دبیر اول سفارت جمهوری اسلامی ایران در نیوزلند در سخنانی گفته بود هولوکاست دروغین است و هیچ شواهدی برای اثبات آن وجود ندارد و عملا هولوکاست رخ نداده است.

سخنان یک دیپلمات ارشد ایرانی در زلاند نو، در رابطه با انکار هولوکاست، ادعای جدیدی از سوی مقامات ایران نیست اما مطرح کردن آن در زلاند نوجایی که همانند بسیاری از کشورهای اقیانوسیه و اروپایی که قوانین مقابله با تنفر نژادی درآنها سخت است، دردسر ساز شده است. این در حالی است که دامنه این اعتراضات، از مرزهای زلاند نو نیز فرا تر رفته است

تد هانسکی مدیر طرح انکار نسل کشی یهودیان از موزه یادبود قربانیان هولوکاست در واشنگتن در واکنش به این اظهارات جدید مقامات ایران، آن را تاسف بار خواند.

وی با اشاره به سخنان «هرمز قهرمانی» دیپلمات جمهوری اسلامی در انکار هولوکاست، گفت ین سخنان تاسف آور است که کاملا انعکاس سخنان رهبر ایران است که گفته، هولوکاست یک دروغ است و مردم نباید در مورد آن گفتگو یا حتی مطالعه کنند. موزه ها و بسیاری از جاهای دیگر دنیا، سندی قوی بر دروغین بودن این ادعا هاست.

اگرچه مقامات ایران در دفاع از سخنان دیپلمات ایرانی در زلاند نو در رابطه با انکار هولوکاست، آن را باز تعریف مواضع جمهوری اسلامی عنوان کرده اند، اما معترضان آن را برخلاف موازین و قوانین نژاد پرستی عنوان و خواستار اخراج دیپلمات ایرانی از این کشورشده اند.

آقای هانسکی:می گوید در زلاند نو قوانینی در رابطه با تنفر نژادی وجود دارد. اما من هیچ بیانیه ای از مقامات وزارت خارجه ایران یا دیپلماتی که در این رویداد حضور داشته ندیده ام. در این رویداد نه تنها سخنان ضد یهود و ضد اسراییل و شعارهایی دال بر مرگ اسراییل مطرح شده است و دولت آنها را محکوم نکرده است.

آلمان نازی در خلال جنگ جهانی دوم در بین سالهای ۱۹۴۱ تا ۱۹۴۵ حدود شش میلیون یهودی را پس از استفاده در اردوگاههای کار اجباری کشت.

جمهوری اسلامی ایران با اینکه تا میانه دهه هفتاد خورشیدی این واقعه را به رسمیت می شناخت اما از زمان روی کارآمدن محمود احمدی نژاد روی به انکار آن آورد. دولت حسن روحانی هرچند مانند جانشین خود موضع گیری مشخص نکرد اما سکوت همراه با رضایتی انجام داده است.

جامعه جهانی انکار هولوکاست توسط ایران را تقبیح کرده اند.

مدیر طرح انکار نسل کشی یهودیان از موزه یادبود قربانیان هولوکاست در واشنگتن به صدای آمریکا می گوید در تضاد با اداعای مقامات ایرانی در رد هولوکاست باید گفت که در ایران اجازه دسترسی به اطلاعات آزاد و اسناد وجود ندارد. ما سعی می کنیم به فارسی این اطلاعات را در دسترس قرار دهیم همانند ویدئویی که در ان یک دیپلمات ایرانی جان یهودیان را نجات می دهد. امیدواریم ایرانیان از آن استفاده کنند

با این توضیحات، مشخص نیست تا چه زمانی انکارهولوکاست، به عنوان موضع سیاست خارجی ایران در قبال اسرائیل ادامه خواهد داشت اما گویی جامعه بین الملل، به این آسانی ها هم از ادعای ایران در انکار هولوکاست، کنار نخواهد آمد.

نسخه تلویزیونی| واکنش‌ها به اظهارات دیپلمات ایرانی در انکار هولوکاست در نیوزلند و واشنگتن

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG