لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۲۸

آثار باستانی و ملی ایران در خطر تخریب و تاراج؛ بنای آرامگاه سعدی در معرض تخریب است


 آرامگاه سعدی
آرامگاه سعدی

بعد از رسانه‌ای شدن خبر ناپدید شدن «۴۸ تخته فرش» نفیس و ارزشمند از مجموعه کاخهای سعدآباد، رسانه‌ها از خطر تخریب «سازه آرامگاه سعدی» در شیراز خبر می‌دهند.

خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، روز سه شنبه دوم خرداد در گزارشی نوشت: «سازه آرامگاه شیخ اجل، سعدی شیرازی، که هم به لحاظ قدمت، هم از نگاه معماری، واجد ارزش‌ بوده و یکی از مهمترین جذابیت‌های گردشگری ایران به شمار می‌رود؛ به شدت نیازمند مرمت و بهسازی است، اگرنه شاهد ویرانی حداقل بخشی از آن خواهیم بود.»

این خبرگزاری در ادامه با اشاره به اهمیت و جایگاه سعدی در شعر ایرانی و آرامگاه او در فرهنگ ایران اضافه کرد: «مقبره سعدی در شیراز به واسطه کم‌توجهی جدی به نگهداری‌های فنی و تخصصی، در معرض مخاطراتی قرار گرفته است که اگر بی‌توجه از کنارشان بگذریم، ویرانی آن را باید نظاره‌گر باشیم.»

ایسنا همچنین هشدار داد که اگر هرچه سریعتر نسبت به اختصاص اعتباری مناسب برای مطالعه دقیق و اجرای طرح‌های مرمتی و بهسازی و نوسازی، اقدامی عاجل و تخصصی برای این بنا انجام نشود، عاقبت کار، پشیمانی خواهد بود و بس.

طراح مقبره سعدی در شیراز «آندره گدار» هنرمند شهیر فرانسوی بود. طرح او در سال ۱۳۲۹ به دستور علی اصغر حکمت و توسط محسن فروغی، معمار برجسته ایرانی، اجرا شد.

آرامگاه سعدی شیرازی در تاریخ ۲۰ آبان ۱۳۵۳ در انجمن آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

چند روز قبل هم خبر ناپدید شدن ۴۸ تخته فرش نفیس و گرانبها از مجموعه کاخهای سعدآباد تهران خبرساز شد. پیش‌تر و در شیراز تصمیم مسئولان برای تخریب بافت تاریخی این شهر به بهانه گسترش حرم «شاهچراغ» با مخالفت گسترده مردم روبرو شده بود.

سال گذشته نیز موضوع «ترمیم غیر علمی» کاشیهای مسجد شاه در میدان نقش جهان اصفهان در میان علاقمندان به میراث فرهنگی ایران پربحث شده بود.

XS
SM
MD
LG