قوه قضاییه برای زنان بازداشت شده در اعتراضات مردادماه حکمهایی از ۶ ماه تا یک سال زندان صادر کرده است. خانواده بازداشت شدگان مردادماه امسال در مقابل تئاتر شهر تهران اعلام کردند که به تازگی حکم ۶ ماه تا یکسال محکومیت فرزندانشان را دریافت کرده اند. آنها از اینکه برخی رسانه های اصلاح طلب از انتشار اخبار فرزندان شان خودداری کرده اند، انتقاد دارند.
اعتراضات سراسری مردادماه ۹۷ در شهرهای مختلف ایران در رابطه با گرانی و تورم شکل گرفت و زنان هم در این اعتراضات حضور داشتند.
«یاسمن آریانی» ۲۳ ساله و «صبا کردافشاری» ۱۹ ساله از جمله زنان بازداشت شده هستند و مادر «صبا» در صفحه اینستاگرام از حکم یکساله دخترش خبر داده است.
«یاسمن آریانی» هم که پیش از دستگیری چندین بار با انتشار ویدیوهای خود مخالفتش را با حجاب اجباری علنی کرده بود، در زمان بازداشتش فیلمی را از خود و چندنفر دیگر از داخل ون نیروی انتظامی در اینستاگرام منتشر کرد. اما برخی دیگر از بازداشت شدگان تنها به وضع موجود اعتراض داشتند.
مادر «یاسمن آریانی»، نیز با انتشار ویدیویی در اینستاگرام از عملکرد خبرنگاران داخل ایران در مواجه با موضوع بازداشت زنان در ایران انتقاد کرد.
او گفت که دخترش در حال کمک به زنی دیگر که از سوی ماموران پلیس مورد خشونت قرار گرفته بود، در مقابل تئاتر شهر دستگیر شد و حالا حدود ۷۵ روز از بازداشت او می گذرد.
گفته می شود که افراد بازداشت شده از زندان قرچک ورامین به زندان اوین منتقل شده اند.
خانواده بازداشتشدگان ۲۴ مهرماه برای چندین بار مقابل دادگاه انقلاب تجمع کردند و خواستار آزادی فرزندانشان بودند.
حکومت ایران در این سالها با بازداشتهای گسترده و صدور احکام سنگین در قبال زنان معترض، نشان داد که نه تنها در مواجه با این زنان بلکه با مدافعان حقوق زنان نیز برخورد شدیدی دارد.
فرهاد میثمی یکی از این افراد است که مردادماه امسال در محل کارش به دلیل داشتن بجهایی با شعار «من با حجاب اجباری موافق نیستم» و به اتهام تبانی و اجتماع به قصد بر هم زدن امنیت کشور با تحریک زنان به حضور خیابانی به صورت «سر لخت»، تبلیغ علیه نظام و توهین به حجاب به عنوان یکی از مقدسات ضروری اسلام دستگیر شد.
همچنین نسرین ستوده، وکیل سرشناس حقوق بشری، پس از صحبت درباره شماری از موکلانش که در اعتراض به حجاب اجباری دستگیر شده بودند، به زندان منتقل شد.
برخورد قضایی جمهوری اسلامی با زنان در رابطه با اعتراضات مدنی آنها، تعجب و واکنشهای بین المللی را در پی داشته است. برای نمونه عفو بین الملل در توییتی درباره بازداشت «فرهاد میثمی» نوشت: «آیا فکر می کنید زدن بج سینه ای که روی آن نوشته شده: من با حجاب اجباری موافق نیستم، یک جرم است؟ مقام های ایران چنین تصور می کنند.»