ادعای اخیر رئیس قوه قضائیه ایران که گفته به صرف مخالفت با حجاب با کسی برخورد نمی کنیم، با واکنش های فعالان مخالف حجاب اجباری روبرو شده است.
صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه این هفته در اظهارنظری مدعی شد: ما هرگز نمی گوییم که اگر کسی صرفاً مخالف حجاب بود با او برخورد می کنیم اما وقتی کسی این مخالفت را تبلیغ و ترویج می کند، طبیعتاً نظام دینی که بر ارزش های الهی استوار است و در قانون خود نیز این ارزش ها را به رسمیت شناخته با این قبیل اقدامات برخورد می کند.
این تازه ترین واکنش رئیس قوه قضائیه ایران به اعتراضات به حجاب اجباری است. مبارزه مدنی زنان با حجاب اجباری در ایران از دیماه سال پیش با کمپین «آزادی های یواشکی» در رسانه ها شناخته شد و با ظهور «دختران خیابان انقلاب» رنگ و بوی عملی و جدی تری به خود گرفت؛ تا جایی که مقامات حکومت ایران را به بازداشت و سرکوب این دختران واداشت. اما این پایان ماجرا نبود این بار دختران با شعار «دوربین من اسلحه من» از برخوردهای خودسرانه کسانی که رهبر ایران آن ها را «آتش به اختیارها» می نامند، تصویر برداشتند تا برخلاف گذشته تذکر آنها پاسخی غیر ازسکوت زنان داشته باشد.
مقامات جمهوری اسلامی هم در این مدت واکنش های مختلفی را در کنار بازداشتها و صدور احکام طولانی در قبال زنان مخالف حجاب اجباری داشته اند. واکنشهایی که غالباً به معنای سرکوب و برخورد شدید با این زنان در ایران بوده است.
سخنرانی صادق لاریجانی تازه ترین واکنش به برخورد ها با مخالفان حجاب اجباری است؛ اما آیا به راستی جمهوری اسلامی با زنان مخالف حجاب برخوردی نمی کند؟ این سوالی است که شاپرک شجری زاده، یکی از دختران خیابان انقلاب به آن پاسخ داده است.
شاپرک شجری زاده که پس از دوبار بازداشت به دوسال زندان و ۱۸ سال زندان تعلیقی محکوم شد، درباره صحبت های اخیر رییس قوه قضاییه ایران به صدای امریکا گفت: حرف های مقامات جمهوری اسلامی سندیت ندارد و حتی آن ها حرف های متفاوتی را نسبت به یکدیگر عنوان می کنند به طوری که وقتی یکی از مسوولان قضایی می گوید با زنان بدحجاب برخورد شدید می کنیم، رییس قوه قضایی می گوید با زنان مخالف حجاب برخورد نمی کنیم! ماجرا شبیه به همان صحبت هایی است که بسیاری از مقامات حکومت میگویند که زندانی سیاسی نداریم و کسی به خاطر عقایدش در ایران بازداشت نمی شود، اما همه می دانیم که واقعیت غیر از این است.
شجری زاده تاکید کرد که تا زمانی حکومت برای فعالیت گشت ارشاد، نیروهایش و تبلیغات با نیروی های خودسرهزینه زیادی میکند و تا وقتی که ساختمان وزرا ساختمانی برای مبارزه با بی حجابان است، حرف آقای لاریجانی حقیقت ندارد.
او ادامه داد: گشت ارشاد نه برای مبارزه با موادمخدر یا بزه و جنایتکاران بلکه برای سرکوب زنان ایجاد شده و حکومت نیروهای خود را بسیج کرده است و حتی از پلیس راهنمایی و رانندگی برای مقابله با زنان استفاده می کند. پلیسی که باید به مقررات رانندگی رسیدگی کنند حالا موظف شده به وضعیت حجاب زنان رسیدگی کند. این موضوعات نشان می دهد که مبارزه با بی حجاب و سرکوب کردن زنان مخالف با حجاب اجباری در جامعه بسیار زیاد است.
شجریزاده با اشاره به این که تا وقتی حرف هایی که گفته می شود در جامعه اجرایی نشود، نمی توان این حرف ها را باورکرد، گفت: مقامات جمهوری اسلامی، به نیروهای بسیج و نیروهای خودسر در مساجد آموزش می دهند که چطور با زنان بی حجاب برخورد و به آنها حمله کنند. موضوع مبارزه ما زنان هم بیشتر همین خشونت های خیابانی است که از طرف بسیج، گشت ارشاد و سایر نیروها، مقابل زنان صورت می گیرد. ما به ناامنی خیابان ها برای زنان و خشونتی که علیه آن ها به خاطر پوششان وجود دارد، دست به اعتراض زده ایم. هر چند با آغاز ماجرای «دوربین ما اسلحه ما» در ایران باز هم می بینیم که برخوردها با زنان بسیار شدیدتر شده است و به نوعی آن ها در حال سرکوب زنانی هستند که در رابطه با حجاب اجباری مبارزه مدنی می کنند.
شاپرک شجری زاده عنوان کرد که منظور لاریجانی از برخورد با ترویج کنندگان بدحجابی، «دختران خیابان انقلاب» هستند که به صورت علنی دست به اعتراض می زنند. آن ها برای این دختران و زنانی شبیه به آن ها حکم اشاعه بی حجابی را در نظر دارند.
او گفت که وقتی او و سایر «دختران خیابان انقلاب» را بازداشت کرده بودند، به دلیل آن که حکمی به اسم تبلیغات برای بی حجابی وجود نداشت، در پرونده هایشان از عنوان تبلیغ و «اشاعه فحشا» استفاده کرده بودند که معنایی کاملا مجزا دارد.
شجرای زاده گفت: حکومت با حکم های سنگین می خواهد زنان را ساکت کند و این روال همچنان ادامه دارد. دختران خیابان انقلاب تنها ما چهار پنج نفر نیستیم، تعداد بسیار زیادی از زنان به من پیغام دادند و حکم هایشان را برایم فرستادهاند. افرادی که می ترسند اگر این احکام را رسانه ایی کنند، حکم زندانشان بیشتر شود.
او تاکید کرد: جمهوری اسلامی با این برخوردها می خواهد زنان مخالف با حجاب اسلامی را متوقف کند اما من فکر نمی کنم که پیروز باشد. مبارزه زنان علیه حجاب اجباری یک مبارزه ایی است که رسانه ایی شده و تمام ایران و دنیا متوجه آن شده اند.
وزارت خارجه آمریکا و نهادهای حقوق بشری بارها در سالهای گذشته به برخورد شدید با معترضان به حجاب اجباری در ایران اعتراض کرده است.