لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۲۲

توضیح معاون ظریف درباره رابطه با غرب؛ رابطه گرم با اروپا، سردی رابطه با کانادا و آمریکا


معاون وزیر امور خارجه ایران با اشاره به سفر مقامات اروپایی به تهران، روابط جمهوری اسلامی با اروپا را فراتر از سطح عادی ارزیابی کرد.

مجید تخت روانچی روز دوشنبه ۱۱ بهمن در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا با اشاره به سفر وزیر خارجه فرانسه و نخست وزیر سوئد در آینده نزدیک، از توسعه همکاری‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ایران با کشورهای اروپایی خبر داد و گفت: «سفر نخست وزیر سوئد در ۲۲ بهمن نشان می‌دهد سطح ارتباط ما با اروپا از سطح عادی گذشته و به سطوح بالاتر ارتقاء پیدا کرده است.»

روابط ایران و اتحادیه اروپا در پی تحریم‌های بین المللی علیه برنامه هسته‌ای ایران در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد آسیب دید و در مواردی کاهش یافت اما با روی کار آمدن دولت میانه‌رو حسن روحانی، ایران تلاش کرد همزمان با پیش بردن مذاکرات هسته ای روابط خود را با اروپا بهبود بخشد.

منع قانونی رابطه با کانادا

معاون وزارت امور خارجه ایران اما درباره بهبود روابط با کانادا گفت که این مسئله دچار مشکلات قانونی است.

او با بیان اینکه دولت ایران و مقامات دولت جدید کانادا نسبت به بهبود روابط و بازگشایی سفارتخانه‌ها ابراز علاقه کرده اند گفت: «در این فرآیند مانعی وجود دارد و آن مانع قانونی است که در زمان دولت قبلی کانادا در مجلس این کشور تصویب شد و آن لغو مصونیت سیاسی ایران در این کشور است.»

آقای تخت روانچی توضیح داد که ایران خواستار برداشته شدن این مانع است، در این مورد با کانادا مذاکره کرده است و منتظر مانع قانونی یاد شده می‌ماند.

روابط دیپلماتیک ایران و کانادا از اواخر تابستان ۱۳۹۱ قطع شده و از آن هنگام سفارت دو کشور تعطیل است. در آن سال وزیر امور خارجه وقت کانادا اعلام کرد سفارت این کشور در تهران تعطیل شده و از دیپلمات‌های ایرانی هم خواسته شد که خاک کانادا را ترک کنند.

دولت سابق کانادا از سرسخت‌ترین منتقدان برنامه هسته‌ای و همین‌طور وضعیت حقوق بشر در ایران بود. از هنگام کار آمدن دولت تازه کانادا به نخست‌وزیری جاستین ترودو و به ویژه پس از توافق هسته‌ای ایران، کانادا موضع ملایم‌تری در قبال ایران گرفته است.

«با آمریکا ارتباطی نداریم»

این مقام وزارت امور خارجه ایران در مورد آینده روابط ایران با دولت آمریکا نیز گفت که دولت هیچ ارتباطی با دولت جدید آمریکا نگرفته است و در حال حاضر برنامه‌ای برای ارتباط در آینده ندارد.

او درباره تماسها با مقامات آمریکایی در مورد اجرای برجام نیز گفت: «تا پیش از این در چارچوب آن با تمام کشورهای ۱+۵ از جمله آمریکا ارتباطاتی داشتیم و باید ببینیم که در ادامه، روند کار چگونه خواهد بود. قاعدتا چارچوب گفت‌وگویی که اکنون با۱+۵داریم باید ادامه پیدا کند ولی باید کمی صبر کنیم ببینیم که امور چگونه پیش می‌رود.»

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا توافق هسته‌ای با ایران را یک توافق بد دانسته و مواضع سختگیرانه‌ای نسبت به ایران اتخاذ کرده است.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG