معاون اول رئیس جمهوری ایران از روند اصلاح در فضای سیاسی ایران پس از روی کار آمدن دولت روحانی، دفاع کرد.
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری ایران در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا درباره باز شدن فضای سیاسی ایران گفت: «شاید این وعده آنطور که برخی فکر میکنند٬ به شکل کامل عملی نشده باشد٬ اما مسیر٬ همواره مسیر اصلاح بوده است.»
باز شدن فضای سیاسی ایران، رفع حصر از رهبران جنبش اعتراضی سال ۱۳۸۸ و آزادی زندانیان سیاسی از جمله مواردی است که حسن روحانی پیش از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری وعده تحقق آنها را داده بود .
با وجود این، گروهی از منتقدان میگویند که تمرکز او بر پرونده هسته ای ایران، باز شدن فضای سیاسی ایران را از اولویت دولت خارج کرده است .
در عین حال نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر و آزادی بیان در گزارشهای متعدد خود اعلام کردهاند که وضعیت حقوق بشر در ایران در دو سال گذشته بدتر شده است .
معاون اول رییس جمهوری ایران در بخش دیگری از گفتگوی خود ممنوعیت تصویری و بیانی، محمد خاتمی، رئیس جمهوری پیشین ایران را جزو «اتفاقات لحظهای و گذرا» دانسته و ابراز امیدواری کرده است این مساله به زودی حل شود.
غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائیه ایران، اواخربهمن سال ۹۳ اعلام کرد رسانهها حق انتشار تصویر و مطالب از آقای خاتمی را ندارند.
روز سیزدهم فروردین ماه و همزمان با درگذشت مادر آقای خاتمی، رسانههای ایران این خبر را با عنوان درگذشت همسر آیت الله روح الله خاتمی یا مادر رئیس دولت اصلاحات منتشر کردند تا نامی از محمد خاتمی برده نشود .
با این وجود گروهی از مقامات از جمله علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران، اکبر هاشمی رفسنجانی، حسن روحانی و محمد جواد ظریف پیامهای تسلیت خود را مستقیما خطاب به محمد خاتمی فرستادند که این پیامها در رسانههای ایران نیز انتشار یافت .
پیشتر دو وبسایت بهار نیوز و جماران به دلیل انتشار مطالبی از آقای خاتمی توقیف شده بودند. که bc وبسایت جماران پس از تعهد به اجرای قانون رفع توقیف شد .