فرمانده انتظامی گیلان از بازداشت ۲۴ تن از فعالان فضای مجازی در ۹ شهر این استان به وسیله پلیس امنیت عمومی خبر داد.
عزیزالله ملکی، فرمانده انتظامی گیلان، اتهام این افراد را «قصد تشویش اذهان عمومی و تحریک به برهمزدن نظم و امنیت عمومی» عنوان کرده و گفته است که آنها در شهرهای رشت، رضوانشهر، املش، فومن، لاهیجان، صومعه سرا، رودسر، لنگرود و آستانه اشرفیه بازداشت شدهاند.
مقامات جمهوری اسلامی در اکثر موارد برای چنین اتهاماتی مصادیق مشخصی ارائه نمیکنند.
هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر اعلام کرده که حکومت ایران در ۵۰ روز گذشته، از اول مرداد تا ۲۳ شهریور امسال سال، دستکم ۲۹۲ معترض و فعال مدنی را بازداشت کرده است.
فرمانده انتظامی گیلان روز جمعه ۲۴ شهریور بدون اشاره به هویت بازداشتشدگان مدعی شده که «تعداد زیادی آلات و ادوات ارتکاب جرم» هم از محل اقامت متهمان کشف شده است. او درباره ماهیت این ابزار توضیحی نداده است.
او از بازداشتشدگان به عنوان گردانندگان صفحات فضای مجازی نام برده که به گفته او «در حال برنامهریزی برای تجمع، اغتشاشآفرینی و تحریک افکار عمومی برای ایجاد ناامنی بودند.»
همزمان، دیدهبان حقوق بشر در بیانیه ای تاکید کرده است که مقامات جمهوری اسلامی سرکوب مخالفان را از طریق ارعاب، دستگیری و پیگرد افزایش دادهاند.
اداره اطلاعات گیلان روز ۲۵ مرداد هم شماری از فعالان حقوق زنان و کنشگران سیاسی این استان را بازداشت کرده و بدون ارائه هیچ سندی ادعا کرده بود که این افراد قصد «اقدامات خرابکارانه» داشتهاند.
کمیته حقیقتیاب شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد بهتازگی در بیانیهای به مناسبت اولین سالگرد کشتهشدن مهسا (ژینا) امینی، نسبت به اوجگرفتن سرکوب دختران و زنان و «انتقامجویی» علیه معترضان و خانوادههای قربانیان ابراز «نگرانی عمیق» کرد.
آمریکا هم تاکنون بارها از تشدید فشارهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران بر مردم و خانوادههای دادخواه ایران انتقاد کرده است.
متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز پنجشنبه ۲۳ شهریور در نشستی خبری تاکید کرد که «رژیم ایران نمیتواند مردم ایران را وادار به سکوت کند و آنها را بترساند.»
متیو میلر افزود: «دنیا نظارهگر شرایط این خانوادهها و ارعاب مداوم روزنامهنگاران و سرکوب معترضان مسالمتآمیز است و ما همچنان با دقت هر اقدامی را که مناسب باشد برای پاسخ به آن انجام خواهیم داد.»