پس از تعطیلی اخیر زندان گوهردشت (رجاییشهر) کرج، استاندار البرز اعلام کرد انتقال زندان قزلحصار از شهر کرج هم در دستور کار قرار دارد.
مجتبی عبداللهی، استاندار البرز، روز سهشنبه ۱۷ مردادماه مدعی شد که انتقال این دو زندان از استان البرز به استان تهران به دلیل «دغدغه مسئولان و مطالبه مردم» صورت گرفته است.
این در حالی است که هدیه کیمیایی، روزنامهنگار، در گفتگو با صدای آمریکا دلیل تعطیلی زندان رجاییشهر را تلاش نهادهای حکومتی برای «نابودکردن اسناد جرم در این زندان» دانسته است.
از سوی دیگر، رسانههای ایران مشکلات اداری و شهری میان دو استان البرز و تهران را دلیل انتقال زندان رجایی شهر و قزلحصار به استان تهران ذکر کردهاند.
روزنامه همشهری در تابستان سال ۱۴۰۱ گزارش داده بود که به رغم قرار داشتن زندانهای رجاییشهر و قزلحصار در محدوده شهری استان البرز، مدیریت آنها همواره بر عهده اداره کل زندانهای استان تهران بوده و این نکته موجب بروز مشکلاتی شده است.
بنا بر این گزارش، موافقت با انتقال این دو زندان به استان تهران در سفر ابراهیم رئیسی به استان البرز در فروردین سال ۱۴۰۱ صورت گرفته و اجرای آن در همان زمان به وزیر دادگستری واگذار شد.
زندان رجایی شهر و قزلحصار کرج صحنه اعدامهای بسیاری از زندانیان در دهههای گذشته بوده و نام زندان گوهردشت (رجاییشهر) با اعدامهای گسترده زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ گره خورده است.
به گفته رضا اکوانیان، گزارشگر حوزه حقوق بشر، بیشترین اعدامها در جمهوری اسلامی ایران در زندان رجاییشهر صورت گرفته است.
اعدامهای دستهجمعی در زندان قزلحصار کرج هم در سالهای گذشته همواره با انتقادات مدافعان حقوق بشر مواجه بوده است.
کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران، دوازده سال قبل، در سال ۱۳۹۰، از اعدامهای گروهی متهمان در این زندان انتقاد کرده بود.
وزارت خزانهداری آمریکا و اتحادیه اروپا زندان رجایی شهر کرج را به دلیل «نقض حقوق بشر» در فهرست تحریمهای خود قرار دادهاند.
روزنامه همشهری در ۲۳ تیرماه ۱۴۰۱، از توافق درباره امکان فروش غیرنقدی اراضی دو زندان رجایی شهر و قزلحصار و تغییر کاربری فضای آنها و همچنین تصمیم برای ساخت زندانی جدید خبر داده بود.
این روزنامه به محل ساخت زندان جدید اشارهای نکرده بود.