لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۱۸

کفیل سیاسی نیلوفر حامدی:‌ واژه‌ای برای توصیف بی‌عدالتی جمهوری اسلامی پیدا نمی‌شود


آنیکا کلوزه، نماینده پارلمان آلمان و کفیل سیاسی نیلوفر حامدی
آنیکا کلوزه، نماینده پارلمان آلمان و کفیل سیاسی نیلوفر حامدی

آنیکا کلوزه، (Annike Klose) نماینده پارلمان آلمان که کفالت سیاسی نیلوفر حامدی را بر عهده گرفته، در گفت‌وگویی اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا گفت که روند بی‌عدالتی از سوی جمهوری اسلامی در حدی است که او حتی واژه‌ای برای بیان آن پیدا نمی‌کند.

آنیکا کلوزه در این گفت‌وگو که روز ۳۰ آذر انجام شد همچنین پیامی برای نیلوفر حامدی فرستاد و گفت:« قوی بمان، ما در کنار تو هستیم.»

این نماینده پارلمان آلمان افزود:« غیرقابل فهم است که چطور یک خبرنگار که کار حرفه‌ای خود را انجام داده به زندان می‌افتد.»

طبق آخرين اخبار و بر اساس اعلام همسر نیلوفر حامدی، پرونده این خبرنگار به دادگاه انقلاب ارجاع شده است. نیلوفر حامدی، خبرنگار روزنامه شرق پس از انتشار خبر کشته شدن مهسا امینی بازداشت شد. اتفاقی که جرقه اعتراضات سراسری کنونی را زد.



خانم کلوزه در مورد وضعیت نیلوفر حامدی گفت: «من وضعیت او را به دقت دنبال می‌کنم. به نظرم تمامی رفتاری که با او شده ناعادلانه است و هیچ ارتباطی با حاکمیت قانون ندارد. او فقط کارش را کرده است. نگه داشتن او در سلول انفرادی و بعد فرستادن پرونده‌اش به دادگاه انقلاب چیزی است که حتی برای آن واژه درستی نمی‌توانم پیدا کنم.»

او افزود: «من به نوبه خودم وضعیت او را دنبال کرده،‌ اطلاع‌رسانی عمومی می‌کنم، با سفارت جمهوری اسلامی در برلین تماس گرفتم و گفتم درخواست می‌کنم نیلوفر بلافاصله آزاد شود. خبردار شدم که در روزهای اخیر از انفرادی بیرون آمده که نشان می‌دهد بهبودی در حال روی دادن است ولی باید دید چه خواهد شد و به فشارها برای آزادی او ادامه خواهیم داد.»

نامه آنیکا کلوزه به سفارت جمهوری اسلامی در برلین و اعلام کفالت سیاسی نیلوفر حامدی
نامه آنیکا کلوزه به سفارت جمهوری اسلامی در برلین و اعلام کفالت سیاسی نیلوفر حامدی

آنیکا کلوزه در مورد این که چطور شد شمار زیادی از نمایندگان پارلمان‌های آلمان، بلژیک و اتریش کفالت سیاسی معترضان در ایران را برعهده گرفتند گفت این معترضان بودند که به ما گفتند هرچه در توان دارید، به کار بگیرید.

او گفت: «جامعه ایرانی بزرگی که این‌جا زندگی می‌کند در مورد این اعتراض‌ها اطلاع‌رسانی کرد. در مورد تصمیم مردم، در مورد زنان در مورد نبرد برای آزادی و آن‌گونه که آن‌ها فکر می‌کنند، این یک انقلاب است و هر کمکی که لازم باشد باید فراهم کنیم. در ابتدا کمی تردید وجود داشت چرا که نمی‌خواستیم به خاطر فعالیت‌هایمان مردمی که در ایران هستند را در معرض خطر بیشتری قرار دهیم و می‌دانستیم داشتن ارتباط بین‌المللی می‌تواند خطری که با آن‌ روبرو هستند را بیشتر کند ولی در پاسخ به ما گفتند لطفا هرچه در توان دارید برای حمایت ما در حال حاضر انجام دهید،‌ ما به تمامی حمایت‌ها نیاز داریم و ما از ریسکی که با آن روبرو هستیم، آگاه هستیم، آن را گردن می‌گیریم و به همین خاطر به خیابان‌ها می‌رویم.»

خانم کلوزه افزود: «فکر کنم همان زمان بود که خیلی از ما تغییر موضع داده و گفتیم اگر آن‌ها این نگرش را دارند و این بهترین راه حمایت است،‌ پس ما هم تردید نمی‌کنیم،‌ در کنار آن‌ها ایستاده و در موردشان اطلاع‌رسانی می‌کنیم، به دولت‌های اتحادیه اروپا فشار می‌آوریم تا تحریم‌های بیشتری روی رژیم حاکم بر ایران اعمال کنند و از جامعه مدنی ایران حمایت کنند. همین باعث شد خیلی از همکاران پارلمانی من فعال شوند.»

آنیکا کلوزه در مورد وضعیت اعتراض‌ها در ایران گفت: «به نظرم برای من که در یک کشور اروپایی هستم بسیار دشوار است که قضاوت کنم چه در ایران در حال روی دادن است. چرا که خیلی چیزها گفته می‌شود یا روی می‌دهد که ما از آن بی‌خبر هستیم چون اینترنت را در برخی مناطق و مواقع یا کند می‌کنند یا می‌بندند. فعالان هر چه در توان دارند انجام می‌دهند تا دانسته‌ها را به ما برسانند و از خارج سخت است بتوان نگاه درستی داشت.»

او افزود: «من به فعالان و کسانی که با دیگران و خانواده‌های خود در ایران اعتماد دارم و طبق آن‌چه که آن‌ها می‌گویند خیلی وقت است از نقطه قابل بازگشت گذر کرده‌ایم و دیگر امکان بازگشت نیست. مردم از حاکمیت این رژیم و رفتاری که با زنان می‌شود به سر آمده‌اند و خواهان آزادی هستند و می‌خواهند دموکراسی، عدالت و حقوق برپا شود. کاری که می‌کنند الهام‌بخش است و من پایانی در آن نمی‌بینم. مردم مصمم‌تر شده‌اند و اعتراض‌ها ادامه دارد و آن‌ها به دیگر کشورهای جهان برای حمایت نگاه و درخواست می‌کنند و ما هم سعی بر همین داریم و تا زمانی که آن‌ها نبرد می‌کنند، ما هم در کنار آن‌ها هستیم.»

آنیکا کلوزه همچنین پیامی برای نیلوفر حامدی فرستاد و گفت: «به نیلوفر می‌گویم که بالاترین مراتب احترام را برای کار او قائل هستم و می‌خواهم که قدرتمند باشد. ما طرف تو هستیم، می‌دانیم چه بر سرت آمده و این که اقدام ناعادلانه بزرگ است. خواهش می‌کنم قدرتمند بمان و بسیار سپاسگزار از کارهای تو برای زنان نه تنها در ایران که برای این جنبش و سرتاسر جهان چرا که بسیار الهام‌بخش است. من از او بسیار تقدیر کرده و می‌گویم سپاسگزاریم، ما در کنار تو هستیم.»

او در مورد واکنش دولت آلمان به اعتراض‌ها در ایران گفت: «فکر می‌کنم دولت آلمان دارد وضعیت را رصد می‌کند. ما در ماه نوامبر قطعنامه‌ای را تصویب کرده و در آن شماری تحریم در نظر گرفته شده بود. به نظرم جا برای کار بیشتر است و می‌توانیم افراد بیشتری به ویژه از سپاه پاسداران را تحریم کنیم و باید تمامیت سپاه پاسداران را در فهرست گروه‌های تروریستی اتحادیه اروپا قرار داد و این گامی بزرگ خواهد بود. تاثیر جدی بر اقتصاد ایران خواهد گذاشت چرا که حجم زیادی از اقتصاد ایران در اختیار سپاه پاسداران است. هنوز البته مشغول کار و همراه کردن اتحادیه اروپا هستیم چرا که باید تمامی دولت‌های عضو برای این کار همراهی کنند. همچنین نیاز به روند قانونی و دادگاهی دستکم در یکی از کشورهای اتحادیه اروپا داریم و این چیزی نیست که دولت آلمان بتواند برای خودش تصمیم بگیرد. تا جایی که من خبر دارم ما روی آن متمرکز شده و مشغول همراه کردن دیگر دولت‌ها هستیم و به سمت این گام جدی، می‌رویم.»

تاکنون ۱۲۰ نماینده از پارلمان آلمان و ۱۳۸ نماینده از پارلمان اتریش، کفالت سیاسی معترضان در ایران را برعهده گرفته و خواستار آزادی آن‌ها هستند. از زمان شروع اعتراض‌ها در ایران بیش از ۱۸ هزار تن بازداشت شده‌اند.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG