لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۲۰

قائم مقام مرکل در دیدار با روحانی: جامعه تجاری آلمان خواستار بازگشت به ایران است


نشست مقامات ایران و آلمان در تهران
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:03:02 0:00

حسن روحانی رئیس جمهوری ایران و زیگمار گابریل، وزیر اقتصاد و انرژی آلمان و قائم مقام صدر اعظم این کشور در دیداری در تهران از علاقه دو کشور برای آغاز روابط تجاری و بازگشت به شرایط پیش از تحریم‌ها سخن گفتند.

به گزارش ایرنا، رئیس جمهوری ایران غروب دوشنبه، ۲۹ تیر در دیدار با وزیر اقتصاد و انرژی آلمان، که همراه با هیئتی اقتصادی و بازرگانی به تهران رفته است، با اشاره به توافق اخیر ایران و گروه ۱+۵ بر سر برنامه هسته‌ای ایران گفت: «تا هنگامی که طرف مقابل به تعهدات خود پایبند باشد، ایران نیز به تعهدات خود پایبند خواهد بود.»

روحانی نقش آلمان در مذاکرات هسته‌ای را نوعی همکاری سیاسی تعبیر کرد و گفت که معتقد است همکاری اقتصادی و فرهنگی دو کشور نیز توسعه پیدا کند.

زیگمار گابریل، وزیر اقتصاد و انرژی آلمان نیز گفت: «جامعه تجاری آلمان خواهان بازگشت و حضور در ایران و همکاری با شرکای ایرانی است.»

آقای گابریل همچنین گفت که قرار است در آینده نزدیک شورای تجاری اقتصادی و تجاری دو کشور دوباره آغاز به کار کند و اولین نشست آن در بهار سال آینده برگزار شود.

هیئت اقتصادی آلمان به ریاست وزیر اقتصاد و انرژی این کشور، نخستین هیئت عالی‌رتبه اقتصادی است که پس از توافق ایران و قدرت‌های جهانی بر سر «برنامه جامع اقدام مشترک» و حل مساله هسته‌ای ایران، به تهران سفر کرده است.

واکنش به درخواست برای به رسمیت شناختن اسرائیل

وزیر انرژی و اقتصاد آلمان اگر چه در سفر خود به تهران با مقامات عالی رتبه از جمله وزرای اقتصادی دولت دیدار کرد، اما این سخنان سیاسی او بود که در این سفر خبرساز شد.

زیگمار گابریل که قائم مقام صدراعظم آلمان نیز هست، روز یکشنبه ۲۸ تیر در نخستین روز سفرش به تهران گفت که بهتر است ایران برای بهبود کامل مناسبات اقتصادی خود با اروپا، رابطه خود با اسرائیل را بهبود ببخشد. او گفت که آلمانی‌ها زیر سوال بردن موجودیت اسرائیل را نمی‌پذیرند.

همین گفته‌های وزیر اقتصاد و انرژی آلمان بود که وزارت امور خارجه ایران را روز دوشنبه به واکنش وا داشت.

مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه گفت که ایران در این مورد دیدگاهی متفاوت با آلمان دارد. به گفته او مقامات ایران نگاه متفاوت خود در این باره را بارها با مقامات آلمان در میان گذاشته‌اند.

خانم افخم گفت: «بخش اصلی این سفر گفت و گو و تبادل نظر پیرامون زمینه ها و چشم انداز همکاری‌های دوجانبه را شامل می‌شود و طبیعی است در گفت و گو پیرامون منطقه، ما همچون گذشته نگرانی‌ها و نظرات خود را در خصوص تهدیدات موجود و از جمله تهدیدات رژیم صهیونیستی و ریشه‌های بحران در منطقه مطرح خواهیم کرد.»

هیئت اقتصادی و سیاسی آلمان روز دوشنبه دیدارهای جداگانه‌ای وزرای نفت، صنایع، نیرو و امور خارجه ایران برگزار کرد. مقامات ایران اعلام کردند که گفت و گوهایی برای همکاری در زمینه‌ صنایع پتروشیمی و برق صورت گرفته است.

وزارت اقتصاد آلمان درباره این سفر گفته بود که عادی سازی و تقویت روابط اقتصادی با ایران پس از تصویب و امضای توافق هسته‌ای حاوی منافع بزرگی بویژه برای صنایع آلمان خواهد بود.

طبق برآورد فدراسیون صنایع آلمان، با تقویت روابط تجاری حجم صادرات این کشور به ایران طی دو تا سه سال آینده می‌تواند به بیش از ۱۰ میلیارد یورو، (حدود یازده میلیارد دلار) افزایش یابد. در سال ۲۰۱۴ میلادی حجم صادرات آلمان به ایران از ۲ میلیارد و ۶۴۰ میلیون دلار تجاوز نکرد.

تجار آلمانی به تقاضاهای ایران برای به روز رسانی صنایع ایران به ویژه در حوزه نفت اشاره کرده‌اند. همچنین بخش‌های مهندسی، داروسازی، صنایع شیمیایی، خودروسازی و راه آهن از دیگر بخش‌هایی است که تجار آلمانی برای سرمایه گذاری ابراز تمایل کرده‌اند.

XS
SM
MD
LG