شمار بازداشتشدگان کرد در مردادماه، با نزدیکشدن سالگرد کشتهشدن مهسا (ژینا) امینی و تشدید فشارهای امنیتی و بازداشت چهار تن دیگر، به ۱۳۶ تن افزایش یافت.
به گزارش منابع حقوق بشری، اصغر محمودی، یوسف فتحیزاده، امیر سیدی و افشین ساعدموچشی در روزهای دوشنبه و سهشنبه، ۳۰ و ۳۱ مرداد، در چهار شهر مختلف به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شدند.
به گزارش سازمان حقوق بشری ههنگاو، اصغر محمودی، ۳۳ ساله و اهل روستای «احمدآباد سفلی» از توابع تکاب، و یوسف فتحیزاده ۳۴ ساله، اهل شهرستان بدره از توابع استان ایلام، روز سهشنبه همراه با ضرب و شتم بازداشت شدهاند.
بنا بر این گزارش، آقای محمودی به دست نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران و آقای فتحیزاده به دست ماموران اداره اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدهاند.
به گزارش ههنگاو، امیر سیدی، ۲۶ ساله و اهل مهاباد، و افشین ساعدموچشی، اهل روستای «خامسان» از توابع کامیاران، هم روز دوشنبه بازداشت شدهاند.
درباره اتهامات این چهار تن و وضعیت آنها پس از بازداشت خبری منتشر نشده است و مقامهای جمهوری اسلامی نیز در این مورد سکوت کردهاند.
هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر، هم از بازداشت سلیمان احمدی، شهروند اهل روستای «سیدآباد» از توابع بوکان، در روز سهشنبه خبر داد.
به گزارش هرانا، آقای احمدی پیشتر عضو یکی از احزاب مخالف حکومت جمهوری اسلامی بوده است. با این همه، از اتهامات و محل نگهداری او خبری منتشر نشده است.
به تازگی هم سیزده تن از کنشگران حقوق زنان و فعالان سیاسی در استان گیلان به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» بازداشت شدند. ضمن آنکه تعدادی از فعالان مدنی نیز در مهاباد و اشنویه بازداشت شدهاند.
موج بازداشتهای اخیر با انتقادهای گسترده مواجه شده و فعالان حقوق بشری درباره تلاش حکومت برای جلوگیری از شکلگیری اعتراضات در سالگرد کشته شدن مهسا امینی هشدار دادهاند.
عفو بینالملل هم در بیانیهای، مقامات جمهوری اسلامی را به استفاده از «ترفندهای شوم» برای ساکت کردن خانوادههای قربانیان در آستانه یک سالگی «قیام زن، زندگی، آزادی» متهم کرد.
مادران پارک لاله هم روز جمعه ۲۷ مرداد در بیانیهای، «محرومیتها»، «بازداشتها» و «آزار و اذیتها» را محکوم کردند و خواستار آزادی بیقید و شرط تمای بازداشتشدگان اخیر و زندانیان سیاسی شدند.
مادران پارک لاله در بخشی از بیانیه خود، با تاکید بر «جدایی دین از حکومت»، خواستار برخورداری از حق آزادی پوشش و «حق کنترل بر بدن بدون قید و شرط» شده بودند.