رسانههای غرب در گزارشهای گوناگون به جزئیات سرکوب بیرحمانه معترضان در شهرهای ایران، و حمله مسلحانه نیروهای امنیتی حکومت به مجتمعهای مسکونی بیدفاع در تهران پرداختهاند.
وال استریت جورنال در کنار خبرهای ایران، تفسیری را درباره بقای جمهوری اسلامی منتشر کرده است.
دو کارشناس تاریخ ایران معاصر به نامهای روئل مارک گرکت، پژوهشگر ارشد بنیاد دفاع از دموکراسیها، و ری تَکیه، پژوهشگر ارشد شورای روابط خارجی، در مقالهای تحت عنوان «آغاز در هم شکستن محافظهکاران تندرو در ایران» با رجوع به شواهد تاریخی، درباره تاثیر اعتراضات سراسری بر بقای جمهوری اسلامی اظهار نظر کردهاند و از جمله مینویسد صحنه کنونی ایران با روزهای پیش از انقلاب سال ۱۳۵۷ شباهت بسیار زیادی دارد.
وال استریت جورنال در باره بازتاب گزارش اختصاصی روز گذشته خود در باره آمادگی آمریکا و عربستان سعودی برای حمله قریبالوقوع حکومت ایران، به نقل از سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، مینویسد حکومت ایران گزارش در باره برنامه حمله به عربستان سعودی و عراق را بیاساس میداند و تکذیب میکند. این در حالی است که ستاد فرماندهی مرکزی قوای مسلح آمریکا، در توئیتی، از استقرار جنگندههای اف-۲۲ و اف-۱۵ای در منطقه خبر داده است.
وال استریت جورنال در گزارش دیگری به بیانات رهبر جمهوری اسلامی پرداخته و مینویسد رئیس حکومت یک بار دیگر اسرائيل، آمریکا و اروپا را بدون عرضه شاهد و مدرک، به برانگیختن اعتراضات سراسری متهم میکند، هر چند در تیتر مقاله میگوید خامنهای با لحنی مسالمتجویانه با معترضان سخن گفته است.
دنییل هنینگر، نویسنده ستون «سرزمین عجایب» در بخش مقالات وال استریت جورنال، میگوید حکومتهای روسیه، چین و ایران اینک اتحادی به وجود آوردهاند که هدف مشخص آن، کنار زدن آمریکا و ارزشهای لیبرال آن است و اوکراین را به میدان جنگ فعال خود تبدیل کردهاند.
روزنامه صبح پایتخت آمریکا واشنگتن پست گزارشی در باره اجلاس روز چهارشنبه شورای امنیت سازمان ملل را در کنار خبرها و تفسیرهای مربوط به جنبش سراسری، منتشر کرده است.
دیوید ایگنیشس، خبرنگار پرسابقه که به منابعی در سازمانهای اطلاعاتی-امنیتی آمریکا دسترسی دارد، در ستون پنجشنبه خود در واشنگتن پست، به دلایل از همپاشی ساختار سرکوب در ایران پرداخته و نوشته است شعار ساده «زن، زندگی، آزادی» برتری رهبران سالمندی که نظام دینسالار ایران را اداره میکنند، به چالش میکشد.
واشنگتن پست مینویسد روز چهارشنبه آمریکا در واکنش به نقض حقوق زنان و دختران در ایران و ادامه سرکوب اعتراضات سراسری، اعلام کرد که اقداماتی را آغاز میکند با هدف حذف حکومت ایران از عضویت در نهاد سازمان ملل که برای مساوات جنسیتی مبارزه میکند. معاون رئیس جمهوری کامالا هریس روز چهارشنبه گفت هیچ کشور ناقض حقوق زنان نمیتواند در نهاد بینالمللی که کارش حفظ آن حقوق است، عضویت داشته باشد.
نیویورک تایمز، یکی از معتبرترین روزنامههای پرتیراژ جهان، در گزارش مشابهی از خبرنگار فرناز فصیحی به اجلاس غیررسمی شورای امنیت میپردازد و مینویسد سفیر آمریکا در سازمان ملل از جامعه بینالمللی خواست از معترضان در ایران حمایت کنند.
نیویورک تایمز در چند مقاله و گزارش دیگر، به انعکاس نبرد سرکوبگران با معترضان و مردم ایران میپردازد.
فرناز فصیحی روز پنجشنبه براساس مصاحبههای تلفنی با ساکنان شهرک اکباتان تهران، مینویسد حمله یکشنبه شب پاسداران و نیروهای امنیتی به این مجتمع مسکونی، که با تیراندازی به پنجرههای ساکنان و پرتاب بمبهای نور و صدا همراه بود، به یک تهاجم نظامی شباهت داشت.
سرویس جهانی شبکه بیبیسی بریتانیا، در باره تلاش مسلحانه نیروهای امنیتی برای جلوگیری از دسترسی هزاران عزادار به مزار حدیث نجفی در مراسم چهلمین روز قتل این معترض ۲۲ ساله، منتشر کرده و نوشته است جاده کرج با یک اتومبیل در حال سوختن و فریادهای ضدحکومتی، بسته شده بود و نیروهای امنیتی به سوی آنها گاز اشک آور پرتاب میکردند.
بیبیسی در گزارش دیگری مینویسد نیروی امنیتی در پی یافتن کسی است که ویدیوی ضرب و جرح و قتل یک مصدوم در درگاه منزلی در نازیآباد تهران را پخش کرده. ویدیو نشان میدهد که بعد از چند بار زیرگرفتن او با موتور، یک مامور به او از فاصله نزدیک شلیک میکند.
روزنامه تایمز اسرائیل مینویسد ماموران پلیس مخفی اسرائیل موساد با زن مسافر اسرائیلی هواپیمائی که در راه امارات از ازبکستان به فرود اجباری در ایران مجبور شده بود، تماس گرفتند و به او گفتند هویت خود را از ماموران حکومت ایران مخفی نگاه دارد. سرباز ۱۹ ساله نیروی دفاعی اسرائیل برای تعطیلات به ازبکستان رفته بود
ماهنامه وزین آتلانتیک روز پنجشنبه در پایگاه اینترنتی خود مقالهای دارد از نویسنده رویا حکاکیان که مینویسد اگر جرج واشنگتن زنده بود ایرانیها و اوکراینیها را به عنوان وارثان برحق میراث خود معرفی میکرد. خانم حکاکیان مینویسد اوکراینیها و ایرانها دشمن مشترکی دارند و باید از متحد مشترکی برخوردار باشند.