در پی اختلال در سرعت و قطع ارتباط تلگرام در ایران، موسس این شبکه پیامرسان اعلام کرد که درخواست ایران برای جاسوسی از شهروندان را رد کرده است.
پاول دورف روز سهشنبه ۲۰ اکتبر در توئیتر خود نوشت که مقامات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران از تلگرام خواستهاند تا جاسوسی از شهروندان با استفاده از این پیام رسان ممکن شود، اما تلگرام با این درخواست مخالفت کرده و اعلام کرده که کمکی در این زمینه به آنها نخواهد کرد.
نفوذ دستگاههای دولتی به شبکههای پیامرسان نظیر تلگرام و وایبر همواره از نگرانیهای شهروندان ایرانی بوده است و با هر بار کندی اینترنت یا اختلال در شبکههای پیام رسان، احتمال فیلتر، شنود یا دسترسی به اطلاعات شهروندان توسط دستگاههای دولتی در ایران قوت میگیرد.
محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران، دریافت اطلاعات مردم از شبکههای اطلاع رسانی توسط وزارتخانه متبوعش را رد کرد و گفت که اگر نیاز به این کار باشد، وزارتخانه دیگری مسئول این کار خواهد بود.
محمود واعظی به ایسنا گفت اختلال در شبکه پیام رسان تلگرام مربوط به کندی کانالهای ارتباطی در خارج از ایران بوده است و به فیلترینگ ربطی ندارد.
پیام موسس تلگرام مبنی بر خواست مقامهای ایران برای دسترسی و جاسوسی پیامهای مردم در حالی منتشر شده است که پیشتر گروهی وابسته به "مرکز بررسی جرائم سازمانیافته" در ایران، در مورد برخی امکانات در پیامرسان تلگرام هشدار داده بود.
این مرکز وابسته به سپاه پاسداران از امکانات تلگرام ابراز نگرانی کرده و در گزارش خود از راه اندازی گروههایی در تلگرام توسط آنچه "گروههای معاند جمهوری اسلامی در راستای نفوذ دشمنان" خوانده، سخن گفته است.