لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۰۱

سیاست «شاکی‌سازی» علیه بهائیان زندانی؛ فرهاد ثابتان: استیصال حکومت در ارائه مدرک است


سخنگوی جامعه جهانی بهائی سیاست شاکی‌سازی از سوی نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی علیه شماری از شهروندان بهائی زندانی را دلیلی بر فقدان مدرک علیه بازداشت‌شدگان ارزیابی کرد.

فرهاد ثابتان در گفتگو با صدای آمریکا تلاش حکومت جمهوری اسلامی برای «برانگیختن هم وطنان ایرانی علیه بهائیان» را نشانه «استیصال در ارائه مدرک و شاهد» و حربه‌ای برای «توجیه حملات» جمهوری اسلامی علیه شهروندان بهائی ذکر کرد.

به تازگی رادیو فردا گزارش داده است که وزارت اطلاعات و یکی از بازپرسان مجتمع قضایی اصفهان با «احضار» و «تهدید» «همسایه‌ها و دوستان مسلمان» ۱۰ زن بهائی بازداشت‌شده، آنها را وادار به شکایت علیه این زنان کرده‌اند.

بنا بر این گزارش، در حال حاضر «۶۰ شاکی جدید» برای پرونده این زنان بهائی در اصفهان وجود دارد.

فرهاد ثابتان، سخنگوی جامعه جهانی بهائی، ایزوله‌کردن بهائیان در جامعه، و ارعاب مدافعان، دوستان و همسایگان آنها را رفتاری سابقه‌دار از سوی جمهوری اسلامی توصیف کرد.

به گفته او، جمهوری اسلامی که همواره جامعه بهائیان ایران را به جاسوسی متهم کرده تاکنون هیچ شاهد و مدرکی در تائید این ادعا ارائه نکرده است.

این در شرایطی است که با تشدید فشارها بر شهروندان بهائی در ایران در دو ماه گذشته، دست کم ۴۰ شهروند بهائی بازداشت و منازل دست کم ۶۶ تن آنها به وسیله ماموران حکومتی تفتیش شده است.

خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ضمن اعلام هویت ۴۰ شهروند بهائی بازداشت شده، فهرست اسامی ۶۶ شهروند بهائی دیگر را که منزل شان در طول دو ماه گذشته تفتیش شده است، منتشر کرده است.

اخیرا نیز نماینده جامعه جهانی بهائی، سیمین فهندژ، در گفتگو با صدای آمریکا بازداشت گسترده ده‌ها تن از شهروندان بهائی در شهرهای مختلف از جمله همدان، اصفهان، کرج، شیراز و یزد را نشانه افزایش اذیت و آزاد بهائیان در ایران دانست.

بازداشت‌های اخیر شهروندان بهائی در ایران با انتقاد نهادهای حقوق بشری مواجه شده است.

رشاد حسین، سفیر آمریکا در امور بین‌المللی آزادی‌های مذهبی، در صفحه ایکس (توئیتر سابق) خواستار پایان «آزار و شکنجه بهائیان در ایران» شد.

او آزار و اذیت مذهبی را «غیرقابل قبول» خواند و نوشت: «تداوم هدف قرار دادن زنان بهائی از سوی مقامات عمیقاً نگران کننده است. تمامی ایرانیان فارغ از دین، سابقه یا جنسیت باید فرصت زندگی و رشد داشته باشند.»

جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، هم در نشست سازمان ملل در نیویورک از «افزایش قابل توجه» آزار و اذیت بهائیان در ایران انتقاد کرد.

XS
SM
MD
LG