لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۴۳

زندان های ایران و دو روایت


چهار نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی دوم بهمن ماه پس از گذشت سه سال از بازداشتهای گسترده پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم موفق شدند از زندان اوین بازدید کنند. این بازدید درحالی انجام شد که صدها زندانی عقیدتی در زندانهای ایران، نسبت به بدرفتاری مسئولان زندان و شرایط نامناسب این زندانها شکایت دارند.

اما صفر نعیمی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس که از اوین بازدید کرده بود، شرایط این زندان را مناسب توصیف کرده است. آقای نعیمی به خبرگزاری ایسنا گفته :است " اعضای کمیته امنیت ملی از بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات و بند ۳۰۹ مربوط به زندانیان فتنه، امنیت ملی، منافق ( مجاهدین خلق) و چپ، القاعده، ملی و مذهبی، مشارکت، نهضت آزادی، اهل سنت و بهائیت و همچنین چند تن از محکومان اختلاس سه هزار میلیاردی که از بزرگان شرکت‌ها و بانک‌ها و اداره‌جات بودند، بازدید کردند."

"هتل اوین"

این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، همچنین گفته که بهداری زندان اوین از جمله مکان‌هایی بوده که نمایندگان از آن بازدید کردند که در آنجا "هم پزشک عمومی مستقر بود و هم پزشک متخصص با توجه به نیاز بیمار حضور پیدا می‌کند." آقای نعیمی گفت که آشپزخانه ی زندان هم "مجهز" بود و برنامه‌ غذایی "متنوع و خوبی" داشت.

صفر نعیمی که نماینده آستارا در مجلس شورای اسلامی است با اشاره به بازدیدش از زندان اوین گفت که با توجه به وضعیت مناسب این زندان، از این پس نام ندامتگاه اوین را "هتل اوین" می گذارد. در طول سالهای اخیر زندانیان امنیتی و خانواده های آنها بارها از شرایط زندان اوین و سخت گیری هایی که "برخلاف قوانین ایران" در زندان اجرا می شود، به مسئولان قضایی شکایت کرده اند.

فخرالسادات محتشمی پور، که همسرش مصطفی تاجزاده از فردای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ در زندان بسر می برد، از جمله این افراد است. خانم محتشمی پور که خود نیز زمانی در زندان اوین زندانی بوده با انتشار نامه ای گفته، اگر نمایندگان مجلس صداقت ندارند لااقل سکوت کنند. همسر مصطفی تاجزاده در نامه خود به تأخیر در درمان زندانیان، استفاده از سلول های انفرادی و "بازجویی های خشن" در زندان ها اعتراض کرده و از نمایندگان مجلس پرسیده " آیا موفق شده اند از شکنجه گاههای مخفی اوین بازدید کنند؟"

مهدی عربشاهی عضو پیشین تشکل دانشجویی دفتر تحکیم وحدت دو بار در سالهای ۱۳۸۶ و ۱۳۸۸ در زندان اوین بازداشت بوده است. آقای عربشاهی در مورد شرایط زندان اوین به صدای آمریکا می گوید :" سلولهای انفرادی در زندان ۲۰۹ و ۲۴۰ اوین بسیار کوچک است. زندانی معمولاً از حق هواخوری و ملاقات در دوران انفرادی محروم می شود. هر موقع می شنوم که کسی به سلول انفرادی منتقل شده قلبم درد می گیرد. در غیر انسانی بودن شرایط زندانیان در این وضعیت شک نکنید."

در ماه های اخیر شماری از زندانیان سیاسی و عقیدتی به دلیل شرایط وخیم جسمانی به بیمارستان منتقل شده اند. مصطفی تاجزاده زندانی اصلاح طلب در دی ماه امسال به دلیل مشکلات قلبی راهی بیمارستان شد. فخرالسادات محتشمی پور همسر این زندانی سیاسی از نمایندگان مجلس پرسیده که آیا توانستند از همسرش در مورد قلب و چشم بیمارش و همه بیماری های زندان ساخته یا در زندان تشدید شده، سوالی کنند؟

مهدی عربشاهی زندانی سیاسی پیشین به صدای آمریکا می گوید، فشارها و شرایط غیر استانداردی که در زندانها به زندانیان تحمیل می شود باعث وخامت سلامت آنها شده است.

مهدی عربشاهی می گوید " حتی جوان تر ها که سالم به زندان رفتند و بعد از دو یا سه سال به مرخصی آمدند دچار بیماریهای گوناگونی شده اند."

زندان در شهرستانها

فخر السادات محتشمی پور در نامه خود به نمایندگان مجلس یادآور شده که زندان اوین تازه هتل چند ستاره جمهوری اسلامی است و " آنها باید به زندانهای قرچک ، رجایی شهر ، قزل حصار و کارون و بهبهان و همدان و دیگر جاها بروند تا بفهمند زندانی چه می کشد."

سامان رسول پور، روزنامه نگار و فعال حقوق بشر کرد، تا سال ۱۳۸۷ چندین بار در زندانهای مهاباد، ارومیه و اردبیل زندانی بوده است.

آقای رسول پور در مورد مشکلات زندانیان سیاسی در استان کردستان به صدای آمریکا می گوید : " در کردستان، زندانیان بر اساس جرم، تفکیک نشده اند. به این معنی که افرادی که به دلیل اتهامات سیاسی زندانی شده اند با زندانیان مثلاً قاچاق مواد مخدر و یا معتادان در یک اتاق نگه داری می شوند و زندانیان سیاسی همیشه در یک فضای ناامن بسر می برند."

بازدید نمایندگان مجلس از زندان اوین در حالی انجام شد که در آبان ماه امسال قوه قضاییه با درخواست محمود احمدی نژاد برای دیدار از اوین مخالفت کرد. آیت الله لاریجانی رییس قوه قضاییه ایران در واکنش به این درخواست گفت که بازدید از زندان اوین به مصلحت نیست.
XS
SM
MD
LG