یک سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده به صدای آمریکا گفت که واشنگتن نظرات ایران را از طریق اتحادیه اروپا دریافت کرده و مشغول بررسی آنها است.
این سخنگو روز سهشنبه ۲۵ مرداد به صدای آمریکا گفت: «ما نظراتمان را با اتحادیه اروپا در میان می گذاریم.»
سخنگوی اتحادیه اروپا نیز روز سهشنبه گفت که با مشورت آمریکا در حال بررسی پاسخ ایران به آن چه پیشنهاد «نهایی» این اتحادیه برای احیای برجام توصیف شده، است.
به گزارش رویترز، سخنگوی اتحادیه اروپا در بروکسل گفت: «در حال حاضر ما آن [پیشنهاد] را بررسی می کنیم و با دیگر شرکت کنندگان در برجام و آمریکا در مورد مسیر پیش رو مشورت داریم.»
این سخنگو از اعلام جدول زمانی برای اعلام پاسخ اتحادیه اروپا خودداری کرد. اتحادیه اروپا هماهنگ کننده مذاکرات احیای برجام است. ایران از مذاکرات مستقیم با آمریکا خودداری کرده است.
بعد از ۱۵ ماه مذاکرات بینتیجه و غیرمستقیم میان ایران و آمریکا، اتحادیه اروپا آن چه را که پیشنهاد «نهایی» خود توصیف کرد به ایران داد و گفت انتظار دارد طی چند هفته از ایران پاسخ بگیرد. ایران بامداد سهشنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ به این پیشنهاد پاسخ داد.
اما تهران و یا اتحادیه اروپا جزئیاتی از این پیشنهاد را اعلام نکرده اند.
یک تهیه کننده شبکه خبری آمریکایی سیانان روز سه شنبه نوشت محمد مرندی، مشاور تیم مذاکره کننده ایران در وین، تایید کرد که ایران به دنبال تضمینی است که اگر دولت آینده آمریکا از توافق خارج شود، آمریکا «هزینه آن را بپردازد.»
این یک تهیه کننده سیانان همچنین به نقل از یک «دیپلمات منطقه» نوشته است که «موضوع اصلی احیای توافق (برجام)، تضمین های درخواست شده از طرف ایرانی است که تضمین می کند در صورت تصمیم دولتهای آینده آمریکا برای خروج مجدد از این توافق، ایران جبران خواهد شد.» او گفته است که راه حلی برای این موضوع پیدا نشده است.
پیشتر در روز دوشنبه وزیر امور خارجه ایران از آمریکا خواسته بود در مورد «سه مسئله باقی مانده» انعطاف پذیری نشان دهد، سخنانی که از آن اینطور برداشت شد که پاسخ تهران به پیشنهاد اتحادیه اروپا یک پاسخ پذیرش و یا رد کلی پیشنهادها نیست.
واشنگتن پیشتر گفته که آماده است توافق احیای برجام را بر اساس پیشنهادهای اتحادیه اروپا به سرعت امضا کند.
دیپلماتها و مقامات به رویترز گفتند که چه آمریکا و ایران پیشنهادها «نهایی» اتحادیه اروپا را بپذیرند چه نپذیرند، احتمالا هیچکدام از دو طرف مرگ برجام را اعلام نمیکنند چرا که زنده نگه داشتن آن در خدمت منافع دو طرف است.
مذاکرات احیای برجام که در پی خروج دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، از این توافق در آستانه انحلال قرار داشت، پس از رسیدن جو بایدن به مقام ریاست جمهوری آمریکا آغاز شد.