لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۰۲

مخالفان احمدی نژاد پایگاه خود را در مجلس محکم کردند


مخالفان احمدی نژاد پایگاه خود را در مجلس محکم کردند
مخالفان احمدی نژاد پایگاه خود را در مجلس محکم کردند

خبرگزاری آسوشیتدپرس:

در ایران، نتایج قطعی رای گیری در دومین مرحله انتخابات مجلس شورای اسلامی برای بسیاری از حوزه هائی که امروز، شنبه، اعلام شد نشان می دهد حامیان محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اکنو ن بخش کوچکی از قوه مقننه را در اختیار دارند، و محافظه کارانی که زمانی از او پشتیبانی می کردند و بعدا در واکنش به نظریه زورآزمائی وی علیه قدرت و اختییارات روحانیون ارشد به او پشت کردند، اکثریتی از کرسی ها را به خود اختصاص داده اند.

تهران حضور رای دهندگان در رای گیری روز جمعه را مظهر و موید حمایت از کادر رهبری روحانیون در مقابله با غرب بر سر برنامه اتمی جنجالی و پرسش برانگیز خود توصیف می کند.

این در عین حال ضربه ای دیگر به رئیس جمهوری پوپولیستی است که ضمن متحد بودن با محافظه کاران در سیاست خارجی و بسیاری زمینه های دیگر سعی کرده است قواعد حاکم بر بازی های سیاسی در جمهوری اسلامی را عوض کند – نظامی که رئیس جمهوری وقوه مقننه آن تابع چهره هائی مذهبی، نظیر آیت الله علی خامنه ای، ولی فقیه هستند.

مجلس جدید دوره قانون گذاری خود را در اواخر ماه جاری مه آغاز می کند. مجلس بر سیاست ها و خط مشی های عمده و اصلی نظیر برنامه اتمی مستقیما کنترلی ندارد اما می تواند بر امور مرتبط با گزینشی برای جانشین احمدی نژاد در سال ۲۰۱۳ اثر بگذارد.

از ۶۵ کرسی که تعیین سرنوشت آنها به رای گیری در مرحله دوم در روز جمعه موکول شده بود، به استناد گزارشهای امروز رسانه های دولتی، مخالفان احمدی نژاد ۴۱ کرسی و حامیان او فقط ۱۳ کرسی کسب کرده اند. منفردین نیز ۱۱ کرسی را برده اند.

حامیان احمدی نژاد بیشترین قدرت خود را در حوزه تهران نشان دادند. در این حوزه، حامیان او، در مقابل مخالفین محافظه کارش که ۱۶ کرسی را کسب کردند، توانستند ۹ کرسی را به دست بیاورند.

مخالفان احمدی نژاد در مرحله نخست رای گیری که در ماه مارس انجام گرفت، اکثریتی آشکار از ۲۹۰ کرسی مجلس را کسب کرده اند. احزاب عمده اصلاح طلب که هم با حمدی نژاد مخالفند و هم با محافظه کاران، عموما در انتخابات کاندیدائی نداشتند.

نتایح اعلام شده همچنین گویای آن است که احمدی نژاد در مدت باقیمانده از دومین دوره ریاست جمهوری اش که در ماه اوت ۲۰۱۳ به پایان می رسد با مجلسی متخاصم تر روبروست و متحدانش ممکن است از پست های کلیدی حذف شوند و سیاست های اقتصادی او به چالش گرفته شود.

رسانه های جمعی ایران می گویند شمار رای دهندگان در مرحله دوم با مرحله اول مطابقت داشت، که گزارش شده است در جریان آن ۶۴ درصد افراد واجد شرایط رای داند.

رهبران در ایران حضور گسترده رای دهندگان را نشانه اعتماد به نظام تحت رهبری روحانیون و رد فشارهای غرب بر سر مسئله اتمی توصیف می کنند. غرب به ایران در مورد رفتن به دنبال تسلیحات اتمی ظنین است و از ایران خواسته است غنی سازی اورانیوم را متوقف کند. ایران ضمن امتناع می گوید هدف برنامه اتمی اش تولید برق و مداوای سرطان است.

XS
SM
MD
LG