انتشار فهرست نهایی اصلاحطلبان برای انتخابات پنجمین دوره شورای شهر تهران با اعتراضاتی در شبکههای اجتماعی مواجه شده است.
پیش از این گروههای اصلاحطلب وعده داده بودند حداقل ۳۰ درصد از فهرست را به زنان اختصاص دهند اما در بین ۲۱ نامزد معرفی شده تنها ۶ زن حضور دارند. ترکیب فهرست و بیرون ماندن برخی افراد بدون وابستگیهای حزبی باعث اعتراضهایی شده است.
معترضان معتقدند این فهرست ضعیف است و نمیتواند شهروندان تهرانی متمایل به دولت و اصلاحطلبان را مجاب کند تا به صورت «لیستی» به فهرست تهیه شده رای بدهند.
پیش از این و در انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی اصلاحطلبان با تهیه فهرستهای واحد موفقیت قابل توجهی کسب کرده بودند.
از دیگر اعتراضهای وارد شده به فهرست اصلاحطلبان عدم حضور اعضای فعلی شورای شهر است که منتقد محمدباقر قالیباف، شهردار تهران بودند اما در مقابل احمد مسجدجامعی، عضو اصلاحطلب شورا که قصد استعفا داشت و چهرهای محافظهکار شناخته میشود در فهرست حضور دارد.
بخش قابل توجهی از اعتراضها نیز به عدم حضور عبدالله مومنی در فهرست برمیگردد اما در آخرین اعلامیه فرمانداری تهران مشخص شد او نیز به مانند عماد بهاور و علی تاجرنیا، دیگر فعالان سیاسی با سابقه زندان ردصلاحیت شده است.
پیش از این غلامحسین اسماعیلی، رئیس کل دادگستری استان تهران اعتراض کرده بود: «مطلع شدیم برخی از افرادی که سوابق محکومیتی، بعضا محکومیتهای سنگین و حتی محکومیتهای امنیتی داشتند تایید صلاحیت شدند که نتیجه این اقدام خسران برای شوراها خواهد بود».
در اردوی مقابل، اصولگرایان نیز فهرست مورد حمایت خود را منتشر کردهاند که اعضای فعلی اصولگرای شورا بار دیگر در آن حضور دارند.
انتخابات شوراهای شهر و روستا در ایران در ۱۲۰۰ شهر و ۳۹ هزار روستا و همزمان با انتخابات ریاست جمهوری ، روز ۲۹ اردیبهشت برگزار خواهد شد.
انتخابات شورای شهر و روستا تنها انتخاباتی است که شورای نگهبان در آن دخالت نمیکند اما دو هیات متشکل از نمایندگان مجلس کار مشابهی را انجام داده و متقاضیان را برای ورود به رقابت تایید صلاحیت میکنند.