وزیر کشور ایران چهارشنبه شب با اشاره به لزوم همراه داشتن شماره ملی به برای رای دادن، گفت: "در چنین شرایطی است که ما می توانیم به صورت دقیقی بر انتخابات نظارت کنیم و جلوی رای دادن با یک شناسنامه و آن هم در چندین مورد و نیز استفاده از شناسنامه شهروندان متوفی برای رای دادن را بگیریم."
پس از اینکه ستاد انتخابات کشور اعلام کرد که برای رای دادن همراه داشتن کارت ملی الزامی است، رئیس سازمان ثبت احوال هم گفت که کسانی که شماره ملی ندارند می توانند حتی روز رای گیری به ادارات ثبت احوال مراجعه کرده و شماره ملی بگیرند. او تعداد کسانی که کارت ملی ندارند را حدود سه میلیون نفر اعلام کرد.
شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهوری ایران در امور زنان و خانواده، در پیامی در تلگرام خود زنان و دختران ایرانی را به حضور در انتخابات روز جمعه فراخواند.
آمارهایی از انتخابات جمعه: بر اساس اعلام وزارت کشور، بیش از ۵۴ میلیون نفر درایران واجد شرایط رای دادن هستند، ۱۱۰ میلیون تعرفه رای به علاوه ۱۵ درصد تعرفه اضافه چاپ شده است، ۱۲۰ هزار صندوق رای آماده شده و یک میلیون نفر هم به عنوان ناظر بر انتخابات در نظر گرفته شده است.
رئیس ستاد انتخابات ایران می گوید ٤ هزار و ٨٤٤ کاندیدای مجلس در انتخابات از ۸ صبح جمعه با هم رقابت خواهد کرد. از دوازده هزار ثبت نامی و بعد از رد صلاحیت ها و انصراف، این دقیقترین رقم از نامزدهای انتخابات مجلس است.
به گفته مسوولان وزارت کشور ایران، ۵۴ میلیون و ٩١۵ هزار و ٢٧ نفر واجد شرایط رأی دادن هستند.
در حالی چند ساعت دیگر انتخابات در ایران برگزار می شود که انتخابات مجلس شورای اسلامی در ایرانهر ۴ سال یکبار برگزار می شود اما انتخابات مجلس خبرگان رهبری هر ۸ سال یکبار برگزار میشود.
وضعیت رد صلاحیت ها در انتخابات مجلس حدود شصت درصد بود اما رد صلاحیت ها در انتخابات مجلس خبرگان بیشتر بود. ۸۰۱ داوطلب انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری، صلاحیت تنها ۱۶۱ نفر از داوطلبان توسط شورای نگهبان تایید شد. در این میان هیچ زنی تایید صلاحیت نشد.
توجه داشته باشید که مجلس خبرگان رهبری ۸۸ نماینده دارد.
ستاد انتخابات ایران اعلام کرده ۱۳۰ میلیون تعرفه در اختیار استانها قرار گرفته است. این درحالی است که تعداد واجدین شرایط تقریبا ۵۵ میلیون نفر است. چاپ تعرفه اضافه تر برای این است که اگر استانی تعرفه کم داشت از آن استفاده کند.
مسوولان وزارت کشور می گویند گر تعرفهای اضافه بیاید عودت داده خواهد شد و هرگز قابل استفاده نخواهد بود. سال ۸۸ معترضان اعتقاد داشتند که تعرفه ها هدفمند توزیع شد تا به "مهندسی انتخابات" منجر شود.
۵۲ هزار شعبه اخذ رای در سراسر ایران میزبان رای دهندگان هستند.
وزیر کشور ایران گفته در این انتخابات در تمام شعب اخذ رای بازرس حضور دارد. رای دهندگان هرگونه تخلف را باید بازرسان اطلاع دهند.