لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۲۴

انتخابات ایران- اصلاح طلبان و میانه روها، در صدر آرای اعلام شده مجلس و خبرگان

انتخابات مجلس و خبرگان در ایران بعد از شانزده ساعت پایان یافت. در بلاگ زنده صدای آمریکا آخرین خبرها، گزارش‌ها و تحلیل‌ها درباره نتایج انتخابات را پی‌بگیرید:

  • * انتخابات جمعه برای انتخاب نمایندگان مجلس و اعضای مجلس خبرگان رهبری بود.
  • * دولت حسن روحانی خوشبین است با ورود اصلاح طلبان و میانه روها، برخلاف مجلس فعلی، مجلسی همسو تر داشته باشد.
  • * با توجه به سن آیت الله خامنه ای و دوره هشت ساله مجلس خبرگان، به نظر می رسد مجلسی که جمعه انتخاب می شود، رهبر اینده ایران را برمی گزیند.
  • * سر لیست اصلاح طلبان در انتخابات تهران محمدرضا عارف بود. میانه روها در لیستی به نام "صدای ملت"، علی مطهری را سر لیست داشتند و اصولگرایان در تهران، حدادعادل را سر لیست خود قرار دادند.
  • * برخی منتقدان حکومت خواستار مشارکت در انتخابات و عدم رای به گزینه های نزدیک به رهبر مثل جنتی، مصباح و احمد خاتمی شدند.
  • * با پایان رای گیری، شمارش آرا در شعبه های رای گیری آغاز شد.
  • * نتایج اولیه مجلس در تهران نشان می دهد اصلاح طلبان در صدر هستند و غلامعلی حدادعادل و سایر اصولگرایان بعد از سی قرار دارند و شانسی برای راهیابی به مجلس ندارند.
  • * نتایج خبرگان رهبری در تهران نیز نشان می دهد لیست "خبرگان مردم" که مورد حمایت هاشمی بود رای آورده؛ تنها احمد جنتی در رتبه شانزدهم قرار گرفت. محمد یزدی و برخی دیگر از اصولگرایان بین شانزده نفر اول نیستند.

معاون سیاسی امنیتی وزیر کشور اعلام کرد که صدا و سیما به همراه ۱۵ خبرگزاری و ۱۳ روزنامه به دلیل استفاده از بودجه عمومی اجازه فعالیت و تبلیغات انتخاباتی ندارند.

در این فهرست نام خبرگزاری‌های ایرنا، برنا، تسنیم، خانه ملت، دانشجو، فارس، مهر و میزان و همچنین روزنامه‌های اطلاعات، ایران، خراسان، کیهان، همشهری، جام جم، شهروند، فرهیختگان و قدس وجود دارد.

اصولگرایان برای تهیه لیست واحد به مشکل برخورده‌اند. با وجود اصرار غلامعلی حداد عادل که خواسته آنهایی که در لیست نیستند به نفع بقیه انصراف بدهند؛ اما برخی کاندیداهای اصولگرا زیر بار نمی‌روند. از جمله حسن غفوری‌فرد گفته: حجت شرعی نمی‌بینم که از عرصه کنار بروم.

بنا به اعلام مقامات رسمی در اولین روز آغاز مهلت یک هفته‌ای تبلیغات، استفاده از تصاویر آیت‌الله خمینی، رهبر قبلی و آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر فعلی در تبلیغات انتخاباتی ممنوع است.

اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس می‌گوید که آمریکا و انگلیس به دنبال رای آوردن چهره‌هایی خاص در انتخابات مجلس و خبرگان هستند. او گفته: زمانی که می‌گفتیم نباید سفارت انگلیس در تهران بازگشایی شود به همین دلیل بود

در روزهای اخیر محافظه کاران نزدیک به رهبر، از آنچه اعمال نفوذ آمریکا و انگلیس در انتخابات نامیده اند، انتقاد کرده اند.

کاظم صدیقی، امام جمعه تهران در نماز جمعه این شهر گفته، مردم بینی انگلیس را به خاک خواهند مالید.

آقای صدیقی گفته پول‌های بادآورده برای بعضی‌ها هزینه انتخابات می‌شود. این درحالی است که چند ماه پیش وزیر کشور دولت درباره "پولهای کثیف" در انتخابات هشدار داد اما اصولگرایان از او انتقاد کردند.

غلامعلی حداد عادل، نماینده اصولگرای مجلس که باز نامزد انتخابات است، در سخنانی گفته، آمریکا به فکر مهندسی‌کردن انتخابات است.

حدادعادل درحالی درباره نقش آمریکا در انتخابات هشدار داده که جان کری درباره حمایت آمریکا از حامیان روحانی در انتخابات هشدار داده بود. وزیر خارجه آمریکا با بیان این که تقابل عملگراهای ایران با جناح تندرو مشابه تقابل او با کنگره است، درباره هرگونه موضع‌گیری در برابر مسائل سیاست داخلی ایران هشدار داده بود.

امیر عباس سلطانی، عضو کمیته رسیدگی به پرونده بابک زنجانی در مجلس، در گفت و گویی با خبرگزاری ایلنا خبری مبنی بر حمایت محمدرضا رحیمی از لیست ۷۰ نفره در استان‌های غربی کشور را تایید کرد. او گفت که امروز در شهرستان بروجن استان چهارمحال و بختیاری افرادی که در تامین هزینه گذران زندگی خود با مشکل روبرو بودند، وارد رقابت‌های انتخاباتی شده و به صورت میلیاردی هزینه می‌کنند. او هم درباره ورود پول های کثیف به انتخابات هشدار داد.

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG