نمایندگان مجلس شورای اسلامی، به ابقای وزیر آموزش و پرورش ایران رای دادند.
نمایندگان مجلس روز چهارشنبه سوم تیر با ۱۶۷ رای مخالف به استیضاح در مقابل ۷۶ رای موافق، علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش را در سمت خود ابقا کردند.
نمایندگان استیضاح کننده، ناتوانی وزیر در حل مسائل معیشتی کارکنان وزارت آموزش و پرورش و نداشتن برنامه مدون برای توسعه مدارس و کیفیت بخشی به برنامههای آموزشی را از جمله دلایل استیضاح فانی عنوان کرده بودند.
شاهد علوی، عضو پیشین شورای مرکزی تشکل های صنفی معلمان ایران به بخش فارسی صدای آمریکا گفت: «استیضاح وزیر آموزش و پرورش بیش از آنکه مربوط به مسائل آموزشی باشد موضوعی سیاسی است، چرا که بودجه ای که باید در اختیار آموزش و پرورش برای بهبود مسائل آموزشی قراربگیرد باید به تصویب مجلس برسد.»
به گفته آقای علوی توجه به مسائل آموزشی در میان دولتمردان و نمایندگان مجلس در اولویت قرار ندارد و توجه اخیر نمایندگان مجلس به این موضوع می تواند برای جلب توجه فرهنگیان و کسب رای آنها در انتخابات آینده مجلس باشد.
این دومین وزیر دولت روحانی بود که از سوی مجلس برای استیضاح به مجلس فرا خوانده شد. پیش از فانی، رضا فرجی دانا، وزیر علوم نیز تابستان گذشته استیضاح شد و رای عدم اعتماد گرفت.
اگر چه بسیاری استیضاح فرجی دانا را سیاسی دانسته بودند اما در جلسه استیضاح فانی، نمایندگان موافق اسیتضاح، وزیر آموزش و پرورش را فردی «متدین و پاکدست» نامیدند و استیضاح او را غیرسیاسی عنوان کردند.
وزیر آموزش و پرورش در بخشی از دفاعیات خود ضمن تاکید بر کمبود منابع مالی در آموزش و پرورش گفت: «در دولت قبل ۱۱۶ هزار نفر مازاد بر نیاز آموزش و پرورش به یکباره استخدام شدند و این استخدامها در کنار کمبود منابع آموزش و پرورش مشکلات جبرانناپذیری بر پیکره آموزش کشور وارد کرد.»
در پایان رای گیری، استیضاح وزیر آموزش و پرورش ایران رای نیاورد و فانی در پست خود باقی ماند.