بودجه سال آینده ایران به شدت زیر ذره بین کاربران شبکههای اجتماعی رفته و انتقادهای مختلفی را از سوی این کاربران به دنبال داشته است.
از روز یکشنبه ۱۹ آذر که حسن روحانی بودجه سال ۹۷ را به مجلس ارائه کرد، بجز موضوع افزایش سه برابری عوارض خروج از کشور، موضوع افزایش بودجه موسسههای مذهبی و برخی نهادهای نظامی مورد توجه قرار گرفته است.
کاربران ایرانی شبکه های مجازی به افزایش بودجه نهادهای مذهبی و وابستگان به مقامات اشاره کرده و خواستار توضیح درباره کاربرد و خروجی برخی از این نهادها شدهاند.
در این بین، بودجه موسسه «جامعه المصطفی العالمیه» با مبلغ ۳۰۵ میلیارد و ۱۲۰ میلیون تومان مورد توجه قرار گرفته است.
این نهاد مسئول نظارت بر تربیت طلاب خارجی است که تحت نظر هیات امنا و دفتر رهبری اداره می شود و علاوه بر بودجه دولتی، از عواید املاک، اموال و درآمدهای حاصل از ارایه خدمات، موقوفات و وجوه شرع بهره می برد.
ضمن اینکه بودجه مرکز خدمات حوزه علمیه از بودجه کل وزارت فرهنگ و ارشاد بیشتر است.
موسسه نشر آثار امام با مدیریت حسن خمینی نیز ۷۱ میلیارد و ۳۴۲ میلیون توان، موسسه آموزشی امام خمینی متعلق به آیت الله محمد تقی مصباح یزدی ۲۸ میلیارد و ۶ میلیون و دانشگاه شهید مطهری متعلق به آیت الله امامی کاشانی ۱۲ میلیارد و ۱۸ میلیون تومان برای سال آینده بودجه دریافت خواهند کرد.
بودجه برخی موسسهها که با مدیریت افراد نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی اداره میشوند نیز در فضای مجازی مورد توجه قرار گرفته است.
این در حالی است که عملکرد نهادهای مذهبی و موسسههای تحت مدیریت چهرههای مذهبی در سالهای اخیر مورد بررسی نمایندگان و رسانههای قرار نگرفته و حاصل اقدامات آنها منتشر نشده است.
بخش دیگری که مورد توجه قرار گرفته است بودجه نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاههاست که با ۱۸ میلیارد تومان افزایش به ۱۴۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان رسیده است.
کاربران درباره این نهاد نیز پرسیده اند که دقیقا بودجه خود را برای چه هدفی و کجا هزینه می کند.
افزایش بودجه های این نهادها در حالیست که نهادهای عمومی و حمایتی نظیر آموزش و پرورش، دانشگاهها، بهزیستی، تامین اجتماعی، شهرداری ها و چندین نهاد دیگر یا با کمبود بودجه مواجه هستند یا هزاران میلیارد تومان از دولت طلبکارند و به همین دلیل به مشکل خورده اند.