لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۴۱

عضو اتاق بازرگانی ایران: رشد ۱۰ درصدی صنایع در صورت لغو تحریم‌ها


خط تولید خودروی پژو در گروه صنعتی ایران خودرو
خط تولید خودروی پژو در گروه صنعتی ایران خودرو

یکی از اعضای اتاق بازرگانی ایران، در گفتگویی با شبکه خبری سی ان ان آمریکا، ابراز امیداوری کرد که در صورت برچیده شدن تحریم‌های اقتصادی بین‌المللی علیه ایران، بخش صنعت آن کشور رشدی ۱۰ درصدی را تجربه خواهد کرد.

محمدرضا نجفی، در گفتگویی با رضا سیاح خبرنگار سی ان ان، با اشاره به این که حجم تجارت بین‌المللی ایران در سه ماهه اول سال جاری خورشیدی افزایش یافته و از ۱۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار به ۲۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار رسیده است، ابراز امیدواری کرد که با لغو تحریم‌ها، بخش صنعت ایران نیز رشدی ۱۰ درصدی داشته باشد.

آقای نجفی، که خود در بخش تولید قطعات خودرو فعال بوده و از اعضای هیات مدیره انجمن قطعه‌سازان خودروی ایران است، در ادامه همچنین ابراز امیدواری کرد که در صورت برچیده شدن تحریم‌های اقتصادی بین‌المللی علیه ایران، رشد اقتصاد آن کشور – که در چند سال گذشته یا منفی بوده یا در حد صفر بوده است – دست کم به ۶ درصد افزایش پیدا کند.

مانند بسیاری دیگر از تجار ایرانی، او نیز گفتگوهای هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی را به دقت دنبال کرده و می‌کند، به شبکه خبری سی ان ان از تاثیر نتیجه این گفتگوها بر اقتصاد کشورش می‌گوید.

وی در پاسخ به این پرسش که واکنش شما در صورتی دو طرف موفق نشوند به توافق برسند چه خواهد بود، گفت «واقعیت این است که توافق حاصل شده است، اما طبیعتاً زمان می‌برد، و ما خوشحالیم که این روند ادامه دارد.»

ایران و کشورهای غربی، بویژه ایالات متحده آمریکا، سال‌هاست که بر سر ماهیت برنامه هسته‌ای تهران اختلاف نظر دارند. ایران می‌گوید برنامه هسته‌ای آن کشور ماهیت صلح‌امیز دارد و هدف آن تولید انرژی است؛ اما غرب به فعالیت‌های اتمی ایران به دیده تردید نگاه می کند و می‌گوید پوششی است برای دستیابی به سلاح هسته‌ای. تهران این اتهام را رد می‌کند.

گفتگوهای دیپلماتیک از بیش از یک دهه پیش و در سال ۲۰۰۳ میلادی (۱۳۸۲ خورشیدی) در دولت محمد خاتمی، زمانی که حسن روحانی دبیر شورای عالی امنیت ملی و مسئول هدایت گفتگوهای هسته‌ای با سه کشور اروپایی بریتانیا، فرانسه و آلمان بود، آغاز شد، و در طول این مدت با فراز و نشیب‌هایی روبرو بوده است، بویژه در دوران ۸ ساله ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد که رویارویی ایران و غرب به اوج رسید و نتیجه آن صدور قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد و افزایش تحریم‌های بین‌المللی بود.

با روی کار آمدن دولت حسن روحانی، رویکرد جمهوری اسلامی اسران در صحنه سیاست خارجی، بویژه در پرونده هسته‌ای تغییر کرد و با ازسرگیری گفتگوها، طرفین به یک توافق موقت دست یافتند که بر مبنای آن، بخشی از تحریم‌ها علیه ایران، در ازای برداشتن گام‌هایی مشخص از سوی تهران، می‌تواند کاهش یابد.

بنابر گزارش‌ها، همین گشایش مختصر چند ماه اخیر، تاثیر مثبتی، دست کم در فضای اقتصادی ایران، داشته است.

آقای نجفی با اشاره به مشکلاتی که تحریم‌ها برای صنایع ایران بوجود آورده‌اند می‌گوید «ما سعی کرده‌ایم که راهی برای ارتقای صنایع پیدا کنیم ... اما علاقمندیم که با آنها (جامعه بین‌المللی) همکاری و تعامل داشته باشیم، و این تحریم‌ها مانعی است در این راه، که باید برداشته شوند.»

وی همچنین به تحریم‌های بانکی ایران به عنوان یکی از موارد مهم اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد که هر چه زودتر این محدودیت‌ها کاهش یابد.

XS
SM
MD
LG