لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۰۰

جلسه غیرعلنی نمایندگان با وزیر نفت؛ قراردادهای نفتی باز هم اصلاح می شود


در پی برگزاری نشست غیرعلنی برخی از نمایندگان مجلس با وزیر نفت درباره الگوی قراردادهای نفتی، عضو هیات رئیسه مجلس اعلام کرد که این قراردادها بار دیگر اصلاح می‌شود.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، بهروز نعمتی با اشاره به نشست غیرعلنی یکشنبه ۳۱ مرداد نمایندگان مجلس با بیژن زنگنه، وزیر نفت گفت که در این جلسه مواردی که بر اساس نظر نمایندگان نیاز به اصلاح داشت جمع بندی شد تا به دولت ابلاغ شده و اصلاحات انجام شود.

این عضو هیات رئیسه مجلس اضافه کرد: "بحث‌هایی مانند ایرادات ۱۵ گانه مانند نحوه مالکیت مخازن، بحث انتقال تکنولوژی، مسائل حاکمیتی، حضور شرکت‌های ایرانی به عنوان شرکت دوم، بحث فورس ماژورها شفافیت، بحث رعایت فورس ماژورهایی که در تحریم های فعلی مد نظر است، ایرادات از سوی وزارت نفت در این موضوعات رفع شده است."

قراردادهای نفتی پیشین ایران از نوع بیع متقابل بود که به گفته رسول خضری، یکی از نمایندگان مجلس، مراحل آن پیوستگی نداشت و طرف قرارداد می‌توانست کار را در هر مرحله رها کند اما در الگوی جدید قراردادها هر سه مرحله کشف، استخراج و بهره برداری باید به صورت پیوسته انجام شود.

دولت ایران امیدوار است که با استفاده از الگوی جدید قراردادهای نفتی، شرکت های بزرگ نفتی را برای سرمایه گذاری در منابع ایران جذب کند. مقامات دولتی اعلام کرده اند که صنایع نفت و گاز ایران برای توسعه و نوسازی به حدود ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد.

الگوی جدید قراردادهای نفتی که سال گذشته در دولت تصویب شد، با مخالفت شدید منتقدان دولت روبرو شد. مخالفان که معتقد بودند دولت امتیازات زیادی برای سرمایه گذاران خارجی در نظر گرفته است، با نوشتن نامه‌ای به رئیس مجلس، قراردادهای جدید را مغایر با قانون اساسی دانسته و نسبت به اجرای آن هشدار دادند. در پی این انتقادات و تذکر رهبر جمهوری اسلامی ایران مبنی بر اصلاح این قراردادها، دولت حسن روحانی رونمایی از آن را به تعویق انداخت و جلساتی با نمایندگان منتقد و مقامات وزارت نفت به منظور اصلاح این قراردادها تشکیل شد.

دولت الگوی جدید قراردادها را حدود دو هفته پیش پس از اصلاح، تصویب کرد. حال بر اساس گفته‌های نایب رئیس مجلس، با وجود کمتر شدن انتقادات، فرم جدید قراردادها بار دیگر براساس نظرات نمایندگان مجلس اصلاح می‌شود.

XS
SM
MD
LG