لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۰۰

رئیس کل بانک مرکزی ایران: کشور از رکود خارج شده است


آرشیو
آرشیو

رئیس کل بانک مرکزی ایران می‌گوید اقتصاد این کشور در فصل دوم سال ۲۰۲۱ رشد داشته و نشان می‌دهد کشور از رکود خارج شده و به سمت بهبود می‌رود.

در مقابل، شمار زیادی از اقتصاددان ها نسبت به شرایط اقتصادی ایران به ویژه در ماه‌های پیش رو هشدار داده اند. در یکی از تازه‌ترین اظهارنظرها، مسعود نیلی با انتقاد از نحوه مدیریت پولی و مالی کشور می‌گوید شرایط کشور هیچ‌گاه مانند الان «خطرناک» نبوده است.

به گزارش ایرنا، علی صالح‌ آبادی رئیس کل بانک مرکزی روز شنبه اول آبان، در جلسه‌ مجازی با مقامات اقتصادی دیگر کشورها گفت هرچند ایران از همه‌گیری کرونا آسیب سختی دیده، اما «در مسیری مستحکم برای بهبود اقتصادی قرار دارد.»

او رشد ناخالص داخلی در فصل دوم سال را ۶.۲ اعلام کرد و افزود،‌ این نشان می‌دهد «اقتصاد ایران به طور قابل توجهی از رکود خارج شده» است.

او همچنین ادعا کرد که نرخ بیکاری در «سه ماهه دوم سال ۲۰۲۱» نسبت به سال پیش یک درصد کاهش نشان می‌دهد.

این اظهارات رئیس کل بانک مرکزی در حالی است که در روزهای گذشته رسانه‌ها و کارشناسان در ایران نسبت به شرایط اقتصادی پیش رو هشدار داده‌اند.

بنا بر نظر کارشناسان، ایران «در آستانه وقوع شرایط تورمی شدید و غیرقابل کنترل» است و وضعیت اقتصادی کشور با وجود «کسری بودجه ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی»، «بسیار سخت و نگران‌کننده» است.

بر اساس گزارش شهریور ماه خزانه‌داری کل ایران، دولت این کشور در حال حاضر با کسری شدید بودجه و درآمد مواجه است؛ تنها یک سوم بودجه سال جاری محقق شده و سهم درآمدهای نفتی در آن فقط ۹ درصد بوده است.

مسعود نیلی، اقتصاددان، در گفت‌وگویی با مجله «تجارت فردا» اصلی‌ترین نقطه آسیب‌پذیری اقتصاد ایران را در شرایط «بسیار سخت و پیچیده» کنونی، تورم می‌داند.

او با بررسی آمارهای اقتصادی پنج دهه گذشته ایران می‌گوید در سال ۱۴۰۰ «تورم ماهانه دقیقا مطابق همان الگوی سالانه رو به افزایش مدام است» و در برخی استان‌ها «خیلی بیشتر» است.

این استاد دانشگاه، با تأکید بر این که سرنوشت ۸۵ میلیون نفر به «نحوه مدیریت پولی و مالی کشور توسط دولت» بستگی دارد، تصریح کرد: «من هیچ زمانی را به اندازه امروز خطرناک نمی‌بینم ... باید راهی پیدا کرد که مانع از وقوع سیل شد. سیلی که می‌تواند همه ما را از بین ببرد.»

بر اساس گزارش مشترک سازمان برنامه و بودجه و معاونت امور اقتصادی و هماهنگی برنامه و بودجه تحت عنوان «برآورد بدهی‌های دولت ایران به بخش‌های مختلف در دوره ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۶ تحت دو سناریوی رفع تحریم‌های اقتصادی و تداوم تحریم‌ها» که در روز ١١ مرداد ۱۴۰۰ و در ٣٨ صفحه به چاپ رسیده و صدای آمریکا به آن دسترسی پیدا کرده است، در صورت ادامه تحریم‌ها دولت ایران در سال ۱۴۰٣ به مرز ورشکستگی می‌رسد.

XS
SM
MD
LG