چکیده مقاله الیزابت روزنبرگ و ریچارد نفیو در نشریه پولیتیکو
ایران از توافق هسته ای نفع زیادی نبرده است ولی مشکل واقعی در اقتصاد خودش است.
فساد و ناتوانی بانک های ایرانی در عمل به استانداردهای نوین شامل انتشار مبادلات مالی، مالیاتی، و میزان سرمایه که در بازارهای نوظهور دیده می شود از جمله مشکلات ابتدایی نظام بانکی ایران است. ایران نمونه مفرط شمار بالای وام های بدون صرفه، گردش ضعیف نقدینگی بانک مرکزی، و پیشینه ای از حمایت از تروریسم و حضور نیروهای امنیتی در نظام مالی آن کشور است.
بوروکراسی و مقررات طاقت فرسا باعث شده است که ایران در جدول "بانک جهانی" در مورد کشورهای با سهولت تجارت در رتبه یکصد و هیجدهم قرار بگیرد. آمریکا باید ایران را در چیره شدن بر این مشکلات و بهره مند شدن از مزایای توافق هسته ای کمک کند.
انزوای بیش از پیش نظام بانکی ایران نه تنها توافق هسته ای را تضعیف می کند، بلکه احتمالا به سیستم مالی آمریکا هم آسیب خواهد زد.
طرحی در کنگره آمریکا در دست بررسی است که هدف از آن محدود کردن استفاده بانک های خارجی از دلار برای جلوگیری از دسترسی ایران به واحد پول آمریکا است. تبدیل این طرح به قانون می تواند به جذابیت نظام مالی آمریکا برای شرکت های خارجی صدمه بزند.
اتکای بازار جهانی به دلار نتیجه شفافیت، رقابت، و منطق در اقتصاد آمریکا و در دسترس بودن دلار است. برقراری چنین محدودیت هایی می تواند دلار را از کانون اقتصاد جهانی خارج کند. در این صورت بازگشت نظام مالی آمریکا به برتری گذشته می تواند غیرممکن باشد.
* برگردان فارسی این مقاله تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.