لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۱۲

چه سیاستی تهران را به مخالفت با افزایش تولید اوپک واداشته است؟


تهران به مخالفت با افزایش تولید اوپک ادامه خواهد داد. محمد علی آبادی، سرپرست وزارت نفت ایران،که ریاست کنفرانس اوپک را نیز داراست، این موضوع را قبل از آغاز هشتمین نشست اوپک و اتحادیه اروپا، که روز دوشنبه ۶ تیر ماه در وین برگزار شد، بیان کرد.
فریدون خاوند، تحلیل گر مسائل اقتصادی در پاریس، در پاسخ به پرسش صدای آمریکا مبنی بر علت تاکید جمهوری اسلامی ایران در نگه داشتن سقف تولید اوپک گفت:
«از دیدگاه جمهوری اسلامی، هر نوع افزایش سقف تولید اوپک، باعث خواهد شد که قیمت نفت به شدت سقوط کند... حالا چرا ایران واقعا می خواهد قیمت نفت بالا بماند، به این علت است که ایران یکی از کشورهای است که بیش از همه، بخصوص در حال حاضر نیاز دارد به این که قیمت نفت پایین نیاید. زیرا قیمت نفت در بودجه جمهوری اسلامی، ۸۱ دلار و پنجاه سنت تعیین شد، هر چند محاسبات محافل کارشناسی نشان می دهد که جمهوری اسلامی احتیاج دارد که قیمت هر بشکه نفت
حدود ۱۰۵ دلار باشد که بتواند بودجه امسال را به طوری که کسری آن زیاد نشود، به انتها برساند. در یک جمله، به نظر من دلیل اصلی اصرار ایران بر عدم افزایش تولید سقف اوپک، در نفتی تر شدن اقتصاد ایران ریشه دارد»

به گزارش یونایتد پرس، که صبح روز دوشنبه ۶ تیر ماه انتشار یافت، تهران به تلاش خود در جهت تغییر جهت تصمیم سازمان بین المللی انرژی که هفته گذشته اعلام کرد برای کاهش قیمت نفت به مدت یک ماه روزانه دو میلیون بشکه نفت از ذخیرهای ۲۸ کشور عضو وارد بازار می کند ادامه خواهد داد.

در حالی که این اقدام قیمت هر بشکه نفت را بین ۶ تا ۸ دلار کاهش داد، محمد علی خطیبی، نماینده ایران در اوپک، روز شنبه ۴ تیر ماه، در تازه ترین گفت و گوی خود با شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی (شانا) با بیان این که کاهش قیمت ها پایدار نخواهد بود، گفت:
«آمریکا و اروپا پس از آن که برای افزایش تولید نفت اوپک ناکام ماندندتمام تلاش خود را به کار بردند تا قیمت های جهانی نفت کاهش یابد.»

فریدون خاوند،تحلیل گر امور اقتصادی در این باره گفت:
«مسئله بسیار مهم و حساسی که مطرح هست این است که برای اولین بار بعد از چند سال شکافی در سازمان اوپک در حال پدید آمدن است و اگر این شکاف افزایش پیدا کند این امکان وجود دارد که عربستان سعودی به صورت آشکار علیه مواضع جمهوری اسلامی ایران وارد صحنه بشود، و از آن جا که عربستان سعودی تنها کشوری است که از ظرفیت اضافی برای تولید برخوردار است و اگر این ظرفیت اضافی را به کار بگیرد می تواند تا اندازه ای به کاهش مجد بهای نفت کمک بکند،که در واقع کاهش بهای نفت ضربه جدی است بر منافع تهران» بهای سبد نفتی اوپک در هفته منتهی به سوم تیر ماه از ۱۰۷ دلار و ۵۱ سنت، به ۱۰۲ دلار و ۹۱ سنت کاهش یافت.

قیمت جهانی نفت نیز روز دوشنبه ۶ تیر ماه در ساعات بامدادی به وقت شرق آمریکا، با ۸۵ سنت کاهش معادل ۹۳ صدم درصد، در محدود ۹۰ دلار به فروش رسید.

XS
SM
MD
LG