لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۲۶

ناتوانی دولت در کاهش نرخ تورم؛ فعالان کارگری خواستار افزایش دستمزد کارگران هستند


کارگران زن در ایران
کارگران زن در ایران

شماری از فعالان کارگری همزمان با ادامه افزایش هزینه‌های معیشتی و اقلام خوراکی در سال جاری، خواستار افزایش دستمزد کارگران و تشکیل جلسه شورای‌عالی کار شدند.

دبیر خانه کارگر لرستان روز پنجشنبه پنجم مرداد، با تاکید بر ناتوانی دولت در کاهش نرخ تورم، وضعیت معیشتی کارگران و بازنشستگان را «سخت» توصیف کرد.

حسن موسیوند با انتقاد از کافی نبودن دستمزد کارگران برای هزینه‌های روزمره خانواده‌شان گفت که «کارگران برای خرید اساسی‌ترین نیازهای خود با مشکل مواجه هستند.»

او از وزیر کار خواست که با تشکیل جلسه شورای‌عالی کار نسبت به ترمیم حقوق کارگران اقدام کند. این درخواست پیشتر با مخالفت مقام‌های دولت ابراهیم رئسی مواجه شده است.

در حال حاضر، حداقل دستمزد ماهانه کارگران مشمول قانون کار، متاهل و دارای فرزند، حدود هشت میلیون تومان است.

این در شرایطی است که مرکز آمار ایران، نرخ تورم سالانه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها در تیرماه سال جاری را حدود ۶۷ درصد اعلام کرده است. با این همه، برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی از جمله غلامرضا نوری قزلجه، تورم واقعی را ۱۲۰ درصد ذکر کرده‌اند.

در همین حال، دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین روز سه‌شنبه سوم مرداد، افزایش قیمت گوشت و مرغ را نمونه‌ای از فشارهای معیشتی بر کارگران ذکر کرد.

به نوشته خبرگزاری ایلنا، عیدعلی کریمی با اشاره به نرخ بیش از پانصد هزار تومان برای هر کیلو گوشت و قیمت بالای صد هزار تومان برای هرکیلو مرغ گفت: تهیه سه کیلو گوشت و پنج کیلو مرغ، معادل یک چهارم حقوق ماهانه یک کارگر است.

او همچنین افزایش اجاره‌خانه را «بیش از صد در صد» ذکر کرد و افزود: «کارگر با دو سه شیفت کار باز هم هم زندگی‌اش تامین نمی‌شود.»

دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین هم از وزیر کار خواست که هر چه سریع‌تر برای ترمیم دستمزدها اقدام کند.

پیشتر هم علی خدایی، نماینده کارگران در شورای عالی کار، تعیین افزایش ۲۷ درصدی دستمزد کارگران را با نرخ تورم سالانه ۴۸ درصدی بی‌تناسب دانسته بود.

بر خلاف این آمارها و سخنان در مورد افزایش شدید قیمت‌ها و نیز نرخ تورم، صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در تیر ماه سال جاری در واکنش به درخواست افزایش دستمزد کارگران، پرداخت یارانه را کمک دولت برای جبران افزایش تورم توصیف کرد.

از سویی، یک استاد اقتصاد در ایران روز پنجشنبه وضعیت معیشتی را «فاجعه بار» توصیف کرد و گفت: «جامعه کارگری و بخش قابل توجهی از کارمندان زیر خط فقر قرار گرفته‌اند.»

حسین راغفر در گفتگو با خبرگزاری مهر، خط فقر در ایران را نزدیک به ۲۸ میلیون تومان دانست و وضعیت معیشتی «فاجعه‌بار» کنونی را ناشی از اجرا نشدن «تعهدات قانونی دولت و حاکمیت» نامید.

این استاد اقتصاد گفت: دولت‌ها برای تامین کسری بودجه خود، هر روز قیمت ارز را افزایش داده‌اند و به این ترتیب مردم هم فقیرتر شده‌اند.

کارگران و بازنشستگان در ماه‌های گذشته در اعتراض به اوضاع معیشتی بارها دست به اعتصاب و تجمع زده‌اند.

XS
SM
MD
LG