لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۲۰

ممنوعیت تجاری و اقتصاد زیر زمینی در ایران


افزایش ممنوعیت تجاری در ایران
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:41 0:00
دانلود

افزایش ممنوعیت تجاری در ایران

معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت ممنوعیت صادراتی در ایران را در راستای حمایت از حقوق مصرف کننده اعلام کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تولید و تجارت ایران ( شاتا ) که روز شنبه ۲۰ آبان ماه انتشار یافت ، حمید صافدل ، در زمینه ممنوعیت صادرات ۵۲ قلم کالا گفته است : « بر اساس این مصوبه مقرر شد تا محدودیتی برای صادرات این کالاها ایجاد شود تا زمانی که اطمینان برای تامین ماده اولیه صنایع داخلی و توجه به مصرف کننده داخلی ایجاد شود».

گمرک جمهوری اسلامی ایران در هفتم آبان ماه ممنوعیت صادرات ۵۲ کالا را بخشنامه کرد . بسیاری از مواد خوراکی در کنار کالاهای مانند شمش آلومینیوم ، انواع کاغذ و انواع چوب از جمله کالاهای هستند که در فهرست کالاهای ممنوعه صادراتی قرار دارند.

محمدرضا نادري ، معاون فني و امور گمركي گمرك ايران علت ممنوعیت این کالاها را جلوگیری از کمبود در داخل عنوان کرد .

ممنوعیت واردات ۷۷ قلم کالا

وزارت صنعت ، معدن و تجارت هفته گذشته ممنوعیت ۷۷ قلم کالا را که « کالای لوکس و غیر ضرور » نامیده است بخشنامه کرد.خودرو ، رایانه ، موبایل ، لوازم خانگی ، کیف و کفش ، لوازم بهداشتی و برخی از محصولات کشاورزی از جمله این کالاها هستند.

خبرگزاری دانشجویان ایران ( ایسنا ) روز شنبه ۲۰ آبان ماه از قول کیومرث فتح الله کرمانشاهی ، معاون کل سازمان توسعه تجارت اعلام کرد : « که فهرست نهایی ۷۷ قلم کالای لوکس واردات ممنوع به زودی اعلام می شود » . وی در پاسخ به این پرسش که برخی کالاهای که شامل ممنوعیت واردات شده اند در داخل تولید نمی شوند گفت : « پس از این که فهرست پالایش شده منتشر شد می توان در این باره اظهار نظر کرد» .

صمد کریمی، سخنگوی مرکز مبادلات ارزی روز شنبه ۲۰ آبان ماه در مورد ممنوعیت واردات ۷۷ قلم کالا به خبرگزاری دانشجویان ایران ( ایسنا ) گفت : « بیشتر این کالاها ، کالاهای لوکس و غیر ضرور هستند که با ممنوع شدن ورود این نوع کالاها به دلیل کاهش تقاضای ارز آثار آن را در ثبات بازار ارز در آینده خواهیم دید » .

این اظهارات تنها یک روز بعد آن صورت می گیرد که شمس الدین حسینی ، وزیر امور اقتصادی و دارایی گفته است « امروز نه با کمبود ارز ولی با محدودیت هایی در جابجایی منابع مواجه هستیم قطعا اگر لازم باشد اولویت بندی می کنیم و ناگزیر در کوتاه مدت محدودیت وضع می کنیم » .

« شکل گیری اقتصاد زیر زمینی »

محمد رضا سبزعلیپور، رئیس مرکز تجارت جهانی ایران با تاکید بر این که « هیچ گاه اقتصاد دستوری و تهدیدی و امنیتی نتیجه مثبتی نخواهد داشت » گفته است : « در نهایت باعث خواهد شد که بازاریابی چندین و چند ساله صادر کنندگان و وارد کنندگان در سایر کشورها مختل شود » .

خبرگزاری کار ایران ( ایلنا ) روز شنبه ۲۰ آبان در گزارشی با عنوان « ممنوعیت صادرات و واردات کالا ، فرصت یا تهدید» از قول رئیس مرکز تجارت جهانی ایران اعلام کرد : « در صورتی که کمبود کالا در کشور احساس شود اجناس از راه قاچاق وارد کشور خواهد شد »

محمد رضا سبزعلیپور گفته است : « با اتخاذ این نوع تصمیمات اقتصاد زیر زمینی در کشور به وجود می آید و اقتصادی ناسالم خواهیم داشت که باعث بسیاری از نابسامانی ها در کشور می شود » .

انتقاد به دولت در زمینه ممنوعیت صادرات و واردات تنها شامل رئیس مرکز تجارت جهانی ایران نمی شود ، منابع خبری در ایران روز شنبه ۲۰ آبان ماه اظهاراتی مشابه را از قول پدارم سلطانی ، نایب رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران ، و مسعود کرباسیان ، معاون اسبق وزارت بازرگانی انتشار داده اند.

محدودیت تجاری و « محاکمه تیم اقتصادی»

سایت الف متعلق به احمد توکلی نمانیده مجلس شورای اسلامی در گزارشی با عنوان « ندانم کارهای تیم اقتصادی این دولت تمامی ندارد » نوشته است :

« دامنه تصميم هاي لحظه اي احساسي و ناردست اين دولت ظاهرا پاياني ندارد و هرروز بايد در انتظار يك تصميم غافلگير كننده و نادرست جديد باشيم. آن هفته منع صادرات ۵۲قلم كالا كه خيلي زود معلوم شد چقدر احساسي و بدون ملاحظه ساده ترين اصول سياستگذاري عمومي صورت گرفته و اين هم از تصميم اين هفته كه مي گويند اول واردات اين كالاها ممنوع تا بعد فهرست را بررسي كنيم! كدام عقل سليمي مي پذيرد كه ابتدا تجارت ممنوع شود و سپس فهرست كالاهاي ممنوع شده بررسی شود...؟ »

در قسمتی دیگر از این گزارش می خوانیم : « حقيقت اين است كه نه اقتصاد ايران و نه كارآفرينان ايراني ديگر تاب تحمل ندانم كاري هاي تيم اقتصادي اين دولت بي كفايت را ندارند و تا دير نشده بايد براي مهار خطاهاي دولت و محاكمه تيم اقتصادي آن تصميمي جدي گرفت » .
XS
SM
MD
LG