لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۱۵

گزارش تحلیلی خبرگزاری فرانسه درباره «راهبرد دوگانه» حکومت ایران در قبال اسرائیل


حرکات خامنه‌ای در زمان اقامه نماز میت بر جنازه اسماعیل هنیه و نگاه او به آسمان که بازتاب گسترده‌ای در شیکه‌های اجتماعی داشت (پنجشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۳)
حرکات خامنه‌ای در زمان اقامه نماز میت بر جنازه اسماعیل هنیه و نگاه او به آسمان که بازتاب گسترده‌ای در شیکه‌های اجتماعی داشت (پنجشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۳)

خبرگزاری فرانسه در مقاله‌ای تحلیلی و با استناد به نظر چند کارشناس، به بررسی «راهبرد دوگانه» حکومت ایران در قبال اسرائیل پرداخت.

مقاله مزبور با اشاره به حمله موشکی ۱۰ مهر جمهوری اسلامی و متعاقب آن تهدیدهای مکرر مقامات ارشد اسرائیلی مبنی بر قطعی‌بودن حمله علیه حکومت ایران، به تحلیل رفتار جمهوری اسلامی می‌پردازد.

بر اساس این مقاله، جمهوری اسلامی در پاسخ به تهدیدات مقامات ارشد اسرائیلی یک «راهبرد دوگانه» متشکل از تهدید به انجام حملات بیشتر علیه اسرائیل و در عین حال رایزنی با کشورهای منطقه به منظور کاهش تنش‌ها را اتخاذ کرده است.

به عبارت دیگر، همزمان با تهدیدهای فرماندهان ارشد سپاه پاسداران، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، طی دو هفته اخیر به پایتخت ٩ کشور منطقه از جمله ترکیه، عربستان سعودی، مصر، و اردن سفر و با مقامات ارشد آنها دیدار و گفت‌وگو کرده است.

جمهوری اسلامی ایران طی چهار و نیم دهه تسلط بر خاک کشور ایران، همواره خواستار نابودی کشور اسرائیل بوده و در همین راستا اقدام به تاسیس شبکه‌ای از گروه‌های شبه‌نظامی وابسته به خود برای جنگ با اسرائیل و دیگر کشورهای منطقه کرده است.

حزب‌الله لبنان به عنوان اصلی‌ترین بازوی نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه و حماس به عنوان عمده‌ترین گروه ستیزه‌جوی فلسطینی طی دهه‌های اخیر پشتیبانی مالی و تسلیحاتی گسترده‌ای از حکومت ایران دریافت کرده‌اند.

در پی حمله تروریستی ٧ اکتبر که در آن ۱۲۰۰ نفر از جمله زنان، کودکان، و سالخوردگان قتل‌عام و بیش از ۲۵۰ تن دیگر به گروگان گرفته شدند، اسرائیل تهاجم خود به غزه را با هدف نابودی حماس و بازگرداندن گروگان‌ها آغاز کرد.

طی یک سال گذشته، هزاران عضو حماس از جمله فرماندهان ارشد آن همچون اسماعیل هنیه، صالح عاروری، و یحیی سنوار از پا در آمده‌اند.

گروه حماس در فهرست سازمان‌های تروریستی ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، ژاپن و شمار دیگری از کشورهای جهان قرار دارد.

از فردای حمله تروریستی ٧ اکتبر، حزب‌الله لبنان به عنوان اصلی‌ترین بازوی نیابتی جمهوری اسلامی نیز به طور یک‌جانبه حملات راکتی و پهپادی خود به شمال اسرائیل را آغاز کرد.

اسرائیل نیز در پاسخ با انجام حملات شدید علیه مواضع این گروه در لبنان و سوریه، علاوه بر کشتن صدها تن از اعضای این گروه مورد حمایت حکومت ایران، رهبر و فرماندهان ارشد نظامی این گروه از جمله حسن نصرالله و فواد شکر را از پا در آورده است.

تاکنون چندین کشور، از جمله ایالات متحده، اسرائیل، آلمان، صربستان، لیتوانی، استونی، لتونی، و استرالیا کلیت حزب‌الله را به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته‌اند.

شناسایی کلیت حزب‌الله لبنان به عنوان یک سازمان تروریستی به مفهوم تفاوت قائل نشدن میان شاخه سیاسی با شاخه نظامی آن حزب و تروریست شناختن هر دو شاخه حزب‌الله است.

XS
SM
MD
LG