لینکهای قابل دسترسی

پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۲۶

پنجمین روز اعتصاب رانندگان و کامیون داران ایران


گزارش ها از ایران حاکی از آن است که با وجود اعلام افزایش کرایه بار از سوی دولت، اعتصاب کامیون داران و رانندگان همچنان ادامه دارد.

برخی گزارش ها و تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که کامیون‌داران و رانندگان برخی از شهرهای استان‌های غربی، شنبه پنجم خرداد در پنجمین روز اعتصاب، به این حرکت پیوستند.

خبرگزاری کار ایران، ایلنا، نیز روز شنبه گزارش داد که با وجود اعلام افزایش ۲۰ درصدی کرایه‌ها، رانندگان کامیون در شهرهای مشهد، همدان، سقز، طبس، اسفراین، تاکستان، بوشهر، بروجن، کرمانشاه، دیوان‌دره و... برای پنجمین روز متوالی دست به اعتصاب صنفی زدند و همبستگی خود را با رانندگان سراسر کشور اعلام کردند.

اعتصاب کنندگان به بالا بودن حق کمیسیون شرکت‌های باربری، گران بودن قطعات و عوارضی جاده‌ها، نبود سالن اعلام بار و سیستم نوبت‌دهی و قطع یارانه حق بیمه رانندگان، اعتراض دارند.

برخی از رانندگان نیز در روزهای گذشته در تماس با بخش فارسی صدای آمریکا، بالا بودن حق بیمه کامیون و بالا بودن کمیسیون را از دلایل اصلی اعتصاب ها اعلام کردند.

خبرگزاری ایلنا همچنین گزارش داده است که رانندگان و کامیون داران اعتصاب کننده، افزایش ۲۰ درصدی کرایه از سوی دولت را کافی نمی‌دانند چرا که در سه سال گذشته کرایه‌های آنها تغییری نداشته، در حالیکه هزینه ها بسیار بالا رفته است. آنها همچنین معتقدند که کمیسیون بار باید حدود ۱۵ درصد کل کرایه باشد در حالیکه در برخی موارد حتی بیش از ۵۰ درصد است.

کامیون‌داران و رانندگان در برخی از استان‌ها، از جمله خراسان رضوی، هرمزگان، فارس، لرستان، کرمان، اصفهان، و قزوین، از روز سه شنبه اول خرداد ماه از حمل بار خودداری کردند و خواستار رفع مشکلات خود شدند.

اعتصاب گسترده موجب کمبود بنزین در شهرهایی چون شیراز و اصفهان شد، اما همزمان گزارش‌‌هایی نشان داد که ماموران با اسکورت برخی کامیون‌ها سعی در تامین بنزین این شهرها داشتند.

​اعتصاب کارگران و اصناف مختلف در ایران طی ماه‌های اخیر افزایش یافته است.

اواخر فروردین ماه امسال نیز بازاریان و فعالان اقتصادی در بازارچه‌های مرزی غرب ایران در اعتراض به محدودیت‌های جدید برای ورود کالا به بازارچه های مرزی و بسته شدن برخی از گذرگاه‌های مرزی، دست به اعتصاب زدند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG