روزنامه وال استریت جورنال در گزارشی نوشت: مدیران شرکت های اروپایی که بلافاصله پس از توافق هسته ای ایران و سریع تر از رقبای آمریکایی شان وارد تجارت با ایران شدند، در سایه تصمیم رئیس جمهوری آمریکا، در طرح هایشان برای سرمایه گذاری سنگین در ایران تجدید نظر می کنند. در بعضی موارد، این مدیران خود را برای شرایط اضطراری آماده می کنند که در صورت اعمال تحریم های جدید آمریکا ممکن است شرکت هایشان مجبور به ترک بازار ایران شوند.
هر چند دولت های اروپایی قصد رها کردن برجام را ندارند، اما هر تحریم جدید آمریکا احتمالا بر شرکت های چند ملیتی دارای تجارت گسترده با ایالات متحده که از دلار آمریکا استفاده می کنند یا با بانک های آمریکایی مبادلات مالی دارند، تاثیر می گذارد.
شرکت نفتی توتال فرانسه امیدوار است بتواند قرارداد یک میلیارد دلاری توسعه میادین نفت و گاز ایران را با وجود تحریم های آمریکا حفظ کند. استدلال توتال این است که این قرارداد را پیش از اعمال تحریم های آمریکا و اروپا امضاء کرده بود و در این پروژه عملا هیچ یک از دفاتر آمریکایی اش درگیر نیستند. توتال برای این مهم از هیچ برنامه کامپیوتری آمریکایی در این پروژه استفاده نمی کند و هیچ یک از کارکنان آمریکایی اش در آن نقشی ندارند.
پتریک پویان، مدیرعامل توتال، به طور غیر رسمی از مقامات فرانسوی خواسته است از دولت ترامپ بخواهند این پروژه توتال در «پارس جنوبی» را از تحریم های جدید آمریکا مستنثی کنند.