لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۰۱

قوه قضائیه ایران برای ۲۵ درویش در مجموع ۶۹ سال زندان صادر کرد


تجمع دراویش در خیابان پاسداران تهران برای آزادی یکی از دراویش در بهمن سال گذشته با واکنش تند حکومت ایران مواجه شد.
تجمع دراویش در خیابان پاسداران تهران برای آزادی یکی از دراویش در بهمن سال گذشته با واکنش تند حکومت ایران مواجه شد.

سایت خبری دراویش گنابادی می گوید برای ۲۵ نفر از دراویش توسط قوه قضائیه ایران مجموعا ۶۹ سال زندان درنظر گرفته شده است.

سایت مجذوبان نور که اخبار دراویش را منتشر می کند روز یکشنبه سه تیر نوشت این احکام برای درویش های بازداشت شده در درگیری های خیابان گلستان هفتم در پاسداران تهران در بهمن سال گذشته صادر شده است.

درویشان گنابادی ۱۴ بهمن ماه در اعتراض به بازداشت یک درویش سالمند، مقابل کلانتری پاسداران تجمع کردند که با دخالت مأموران پلیس به خشونت کشیده شد. در این درگیری چند مامور پلیس کشته و صدها درویش گنابادی بازداشت شدند. جمهوری اسلامی ایران، «محمد ثلاث» یکی از دراویش را متهم به حمله با اتوبوس به ماموران کرد و اواخر خرداد او را اعدام کرد. وکیل او مدعی بود از ثلاث زیر شکنجه اعتراف گرفته شده است.

انتشار خبر اعدام محمد ثلاث، واکنش های گسترده نهادهای حقوق بشری، شخصیت های سیاسی، فعالان مدنی، و کاربران شبکه های اجتماعی را به دنبال داشته است.

وزیر خارجه ایالات متحده اعدام محمد ثلاث را «بی رحمانه و ناعادلانه» خواند و از متحدان آمریکا خواست این اقدام حکومت ایران را محکوم کنند.

سایت مجذوبان نور درباره احکام این ۲۵ درویش روز یکشنبه نوشت: این درویشان در جریان حادثه گلستان هفتم با ضرب و شتم شدید بازداشت شدند و در فرآیند بازجویی و محاکمه، آنها از تمام حقوق قانونی و دسترسی به وکیل و حق رسیدگی عادلانه محروم بوده‌اند.

تنها دو هفته پیش،‌ مجذوبان نور گزارش داد که در پی تداوم فشارها بر دراویش زندانی و محرومیت آنها از حقوق اولیه و قانونی٬ هشت درویش در زندان فشافویه (ندامتگاه تهران بزرگ) دست به اعتصاب غذا زدند.

در ماه‌های گذشته اخبار نگران کننده‌ای از نقض حقوق دراویش زندانی منتشر شده که واکنش نهادهای بین‌المللی را به همراه داشته است. از جمله فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر روز ۲۶ اردیبهشت، با اشاره به محاکمه دراویش گنابادی بازداشت‌شده همراه با «پنهان کاری»، این اقدام را «مضحکه‌ عدالت» و «نقض آشکار موازین بین‌المللی» خواند.

وزارت خارجه آمریکا نیز اسفند ماه سال گذشته ضمن محکوم کردن سرکوب دراویش گنابادی، به مرگ مشکوک یکی از این دراویش در بازداشتگاه واکنش نشان داد و آن را نگران کننده توصیف کرد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG