همزمان با انتشار روایتهای متفاوت از مشکلات برگزاری کنسرت شهرام ناظری در نیشابور، این خواننده برجسته ایرانی اجرای کنسرت در شهرهایی مانند نیشابور را با وجود تغییر مسئولان مربوطه، "دشوارتر از گذشته" توصیف کرد.
در پی انتشار خبری مبنی بر لغو کنسرت شهرام ناظری و گروه "ناگفته" در نیشابور، اخبار متفاوتی درباره امکان برگزاری این کنسرت در روزهای باقی مانده تا تاریخ اجرا منتشر شد.
در نخستین واکنش به خبر لغو کنسرت، سرپرست اداره موسیقی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی، روز سه شنبه ۲۸ اردیبهشت ماه، خبرهای مربوط به لغو مجوز کنسرت شهرام ناظری در نیشابور را تکذیب کرد و گفت، درخواست برگزاری کنسرت موسیقی شهرام ناظری در دست بررسی است.
این مقام اداره ارشاد شهر نیشابور به خبرگزاری ایرنا گفت "اصولا صدور مجوز برای کنسرت نیازمند طی مراحل اداری است لذا این درخواست نیز در مرحله تشریفات اداری قرار دارد."
این در حالی است که تنها سه روز به زمان تعیین شده برای برگزاری کنسرت شهرام ناظری در نیشابور مانده است.
او البته تایید کرد که "مخالفتهایی در نیشابور پیرامون برگزاری این کنسرت صورت گرفته است،" اما گفت که مجموعه مدیریتی شهرستان در حال پیگیری هستند تا پس از هماهنگی لازم مجوز این کنسرت صادر شود.
گفتههای سرپرست اداره موسیقی اداره کل ارشاد نیشابور در حالی است که حافظ ناظری، فرزند شهرام ناظری به روزنامه قانون گفته است که مجوزها پیشتر صادر شده، اما اجازه فروش بلیت کنسرت داده نشده است.
او درباره این که چه نهادی چند روز پیش از برگزاری کنسرت جلوی برگزاری آن را گرفته است، ابراز بی اطلاعی کرد و گفت "برای ما بسیار غیرطبیعی به نظر می رسد که چطور در شرایطی که وزارت ارشاد اجازه قانونی برگزاری کنسرت را داده است، نهادی یا ارگانی جلوی آن را میگیرد."
یک هفته قبل اجرای کنسرت کیهان کلهر و گروه "راح روح" در نیشابور، با وجود دریافت مجوزهای لازم و فروش بلیت، از سوی دادستانی این شهر لغو شد.
شهرام ناظری: شرایط سختتر شده
لغو کنسرتها در شهرهای استان خراسان رضوی اتفاق جدیدی نیست، اما شهرام ناظری مشکلات برگزاری کنسرت در نیشابور را نشان دهنده دشوارتر شدن شرایط می داند.
او در این باره به روزنامه قانون گفت، "موضوع لغو كنسرتها كه ديگر چرايی ندارد، اما برگزاری كنسرت در نيشابور به علت سابقه تاريخی و فرهنگی اين شهر نسبت به ساير نواحی خراسان استثنا بود. اما با تغيير و تحولاتی كه اخيرا در سطح مسئولان اين شهر رخ داده، نه تنها شرايط را براي برگزاری رويدادهای فرهنگی در اين شهر نسبت به سابق بهتر نكرده، بلكه حالا شرايط از گذشته هم سختتر شده است."
او اضافه کرد: "متاسفانه امروزه شرايط به گونهای است كه مسائلی كه از نظر اخلاقی نياز به برخورد دارند، مورد توجه قرار نمیگيرند و در عوض با موسيقی كه يک پديده آسمانی و معنوی است - آن هم با وجود اشعار فاخری كه ما استفاده میكنيم - برخورد میشود."
لغو کنسرتهای طی ماه های اخیر، بارها واکنش مقامهای دولتی ایران را برانگیخته است. در آخرین واکنش، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره لغو کنسرت کیهان کلهر گفت، قوه قضائیه اینگونه اقدامات را از حقوق خود میداند.
علی جنتی اضافه کرد که درباره لغو این کنسرت با قوه قضائیه مکاتبه کرده است، اما به نظر می رسد نامه نگاری های وزیر تاثیری در تصمیمات دستگاه قضایی نداشته است.
در این بین سخنگوی دولت هم روز سهشنبه از نارضایتی رئیس جمهوری از لغو مجوزهای قانونی کنسرت ها سخن گفت.
محمدباقر نوبخت با بیان این که گاهی لغو مجوز کنسرتها در مورد شخصیت های برجسته هنری مانند شهرام ناظری اتفاق میافتد، گفت که دولت انتظار دارد پس از صدور مجوز، جلوی برگزاری کنسرت گرفته نشود؛ چرا که این موضوع پیامدهای فرهنگی و اجتماعی منفی دارد.
اجرای کنسرت در مشهد و دیگر شهرهای خراسان رضوی همواره با دشواری روبرو بوده است. احمد علم الهدی امام جمعه مشهد و نماینده آیتاﻟله علی خامنه ای در استان خراسان رضوی، از مخالفان سرسخت برگزاری کنسرت موسیقی است.
اسفند ماه گذشته رئیس دادگستری استان خراسان رضوی نیز لغو برخی از کنسرت ها در این استان را به وجود حرم امام هشتم شیعیان در این استان مربوط دانسته و گفته بود که گاهی لغو برخی کنسرت ها به دلیل "بی دقتی" در صدور مجوز بوده است.