رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران و شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر رسمی نفت ارکان ثالث، دستمزد سال جاری کارگران را «نامکفی» و «ناعادلانه» خواندند.
به گزارش ایلنا، سمیه گلپور، رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران، روز شنبه چهارم فروردین، حداقل دستمزد کارگران در سال جاری را «نامکفی» دانست و تاکید کرد که این مزد حتی ۶۰ درصد هزینههای سبد معیشت خانوار را هم پوشش نمیدهد.
نمایندگان دولت و کارفرمایان در آخرین ساعات سال گذشته بدون جلب موافقت و امضای نمایندگان کارگری، رقم افزایش حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۳ را ۳۵ درصد تعیین کردند.
بر اساس این مصوبه، میزان افزایش دستمزد سایر سطوح هم ۲۲ درصد به اضافه رقم ثابت ماهانه ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار و ۷۸۰ ریال تعیین شد. با توجه به سایر آیتمهای مزدی، حداقل دریافتی کارگران مشمول قانون کار، متاهل و دارای دو فرزند در سال آینده، ۱۱ میلیون و ۱۰۷ هزار تومان خواهد بود.
همچنین حداقل دستمزد کارگران مشمول قانون کار، متاهل و دارای یک فرزند ۱۰ میلیون و ۸۹۲ هزار تومان تعیین شده است.
پیش از این مصوبه مزدی شورای عالی کار، خبرگزاری تسنیم روز ۲۳ اسفند ۱۴۰۲ با اشاره به آمارهای اعلامشده، خط فقر برای یک خانوار چهار نفره را حدود ۲۵ میلیون تومان گزارش داد.
به نوشته ایلنا، سمیه گلپور سبد حداقل معیشت مورد محاسبه کارگران را بیش از ۲۱ میلیون تومان ذکر کرد و افزایش ۳۵ درصدی را «هیچ لطفی به جامعه کارگری» ندانست.
رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران همچنین با انتقاد از افزایش ۲۲ درصدی مزد کارگران ماهر و نیمهماهر، این تصمیم را موجب تشدید روند مهاجرت این افراد به بازار کار عراق، عمان، امارات، قطر و کویت دانست.
تداوم خیانت علنی به کارگران
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر رسمی نفت ارکان ثالث هم در بیانیهای با اعتراض به «مزد ناعادلانه مصوب»، آن را «تداوم خیانت علنی» به کارگران خواند.
این تشکل کارگری افزایش ۳۵ درصدی مزد را با توجه به تورم و «رشد سرسام آور» هزینه های زندگی به معنای «کاهش دستمزد» اعلام کرد.
این شورا همچنین افزایش ۲۲ درصدی مصوب برای کارگران ارکان ثالث را منجر به بروز «فلاکت و فقر» دانست و تاکید کرد: «ما به این تحقیر آشکار و بردگی تن نخواهیم داد.»
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر رسمی نفت ارکان ثالث در ادامه این بیانیه اعلام کرد که تا تحقق خواستههای این گروه از کارگران به اعتراضات خود ادامه خواهند داد.
در روزهای گذشته، شماری از تشکلهای مستقل کارگری از جمله سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه، سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، گروه اتحاد بازنشستگان، کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری و کارگران بازنشسته خوزستان، و همچنین شورای بازنشستگان ایران به انتقاد از حداقل دستمزد تعیینشده از سوی دولت پرداختهاند.