گروهی از دانشجویان ایرانی با انتشار بیانیهای تحریم سراسری آموزش مجازی را آغاز و اعلام کردهاند که ادامه ترم تحصیلی با تحمیل آموزش مجازی به دانشجویان را در راستای اهداف آموزش عالی نمیدانند.
در این بیانیه که روز سهشنبه ۲۶ فروردین از سوی کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان کشور منتشر شده آمده است که آموزش مجازی، آموزشی بی کیفیت، فاقد برنامه و افق مشخص، و مهم تر از همه نابرابر برای دانشجویان ایرانی است؛ زیرا بسیاری از دانشجویان به امکانات لازم جهت مشارکت در این طرح دسترسی ندارند و از توانایی مالی جهت تامین هزینه اینترنت و تهیه کامپیوتر و تلفنهای هوشمند و غیره برخوردار نیستند.
در بخشی از این بیانیه با «فاقد اعتبار خواندن آموزشهای مجازی» خطاب به دانشجویان سراسر ایران آمده است: «ما دانشجویان را به اتحاد فرا میخوانیم و تاکید میکنیم که عبور جمعی ما از این بحران در گرو همبستگی و درک هم سرنوشتی مان با یکدیگر است؛ اگر دولت نابرخورداران را به حال خود رها کرده است، ما رهایشان نمیکنیم.»
انتقاد به کیفیت پایین آموزشی، در ابهام قرار گرفتن نحوه امتحانهای پایان ترم با توجه به شرایط بحرانی فعلی و کیفیت آموزش مجازی، مشکلات ایجاد شده برای دانشجویان ارشد و دکترا برای دسترسی به منابع کتابخانهای و دفاع از پایان نامه، اتکای بسیاری از رشتهها به دروس عملی، رویههای حذف ترم بدون سنوات بخشنامه وزارت علوم، و از همه مهمتر نابرابرانه بودن آموزش مجازی با توجه به این که بسیاری از دانشجویان امکان دسترسی به شبکه اینترنت و یا قدرت تامین هزینه دسترسی به شبکههای اینترنی را ندارند، از جمله انتقادهای عنوان شده در این بیانیه است.
دانشجویان معترض با دعوت از همصنفان خود اعلام کردهاند: «ما دانشجویان برای احقاق حقومان متحد میشویم و تا زمانی که تمام مطالبات بحقمان را باز پس نگیریم، از تحریم کامل سیستم آموزش مجازی دست بر نخواهیم داشت؛ مطالباتی از جمله لغو برگزاری کلاسها، تحویل تکالیف، امتحانها و تعلیق ترم جدید و پس گرفتن مبالغ شهریهها بدون هیچ تبصره و قید و شرط.»
با شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مراکز آموزشی سراسر ایران، حضور در کلاسهای درس در مدارس و دانشگاهها جای خود را به آموزشهای مجازی و یا برگزاری کلاسهای درسی در برخی از شبکههای تلویزیونی رسمی جمهوری اسلامی دادند، آموزشهایی که از همان ابتدا انتقادهای فراوانی را به همراه داشته است.
پیش از این نیز علی اکبر باغانی، از اعضای کانون صنفی معلمان، در گفتگویی اختصاصی با صدای آمریکا آموزشهای هوشمند از سوی جمهوری اسلامی را بیشتر شبیه یک شوخی دانست تا یک حقیقت اعلام کرد و گفت: «دولتی مانند دولت ایران به هیچوجه نمیتواند دستکم ۱۳ میلیون دانشآموز را به صورت هوشمند آموزش دهد، بدون اینکه امکاناتی مانند موبایل هوشمند و یا اینترنت پر سرعت در اختیار معلمان قرار دهد.»
شیوع ویروس کرونا روزانه در ایران در حال افزایش است و مقامات ایران تا به امروز نتوانستند اقدامات قابل قبولی را برای جلوگیری از شیوع این ویروس اتخاذ کنند. براساس آمار رسمی در ایران که صحت آن مورد تردید است تا روز چهارشنبه ۲۷ فروردین شمار جانباختگان کرونا به ۴هزار و ۷۷۷ نفر رسیده و آمار مبتلایان نیز در کشور به ۷۶هزار و ۳۸۹ نفر گزارش شده است.
بنابر این گزارش در ۲۴ ساعت گذشته ۱۵۱۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شدند و در این مدت ۹۴ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند.
آمار رسمی کشورهای ایران، چین، و روسیه قابل راستی آزمایی توسط کارشناسان مستقل نیست و نمیتواند معتبر و نهایی تلقی شود. یک مقام سازمان بهداشت جهانی نیز گفته است آمار اعلام شده مقامات ایران درباره مبتلایان به ویروس کرونا تنها یک پنجم مبتلایان واقعی است.