لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۵۳

افزایش ۶۴ درصدی بستری مبتلایان کرونا در ایران؛ شتاب موج ششم «جدی‌ترین زنگ خطر» است


آرشیو.
آرشیو.

آمار اپلیکیشن ماسک وزارت بهداشت ایران نشان می‌دهد آمار بستری این هفته نسبت به هفته پیش با ۶۴ درصد افزایش همراه شده و این شتاب از ابتدای سال ۱۳۹۹ «بی‌سابقه» بوده است.

ماسک، شتاب بالای موج ششم را «جدی‌ترین زنگ خطر» عنوان کرده است و تعطیلی کامل ادارات دولتی، شرکت‌های خصوصی، بانک‌ها، تجمع و مراسم، آموزش حضوری، و مشاغل غیرضروری به مدت دو هفته را «تنها راه جلوگیری از بحران» می‌داند.

یک عضو کمیته علمی کشوری کووید-۱۹ نیز از احتمال رسیدن آمار روزانه ابتلا به امیکرون به ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار نفر «در صورت انجام تست کافی» خبر داد. پیام طبرسی گفت در اواسط دی ماه تعداد مراجعه به اورژانس بیمارستان ۳۰ نفر بود که در حال حاضر تا ۲۵۰ نفر نیز بالا رفته است.

او پر شدن بخش‌های اطفال بیمارستان‌ها را «نگران‌کننده» خواند و گفت بهتر است ستاد ملی مقابله با کرونا تعطیلی‌ها را زودتر اعمال کند.

با این حال ستاد ملی مقابله با کرونا هنوز تصمیمی در مورد اعمال محدودیت‌های اجتماعی اتخاذ نکرده است.

حمید سوری، اپیدمیولوژیست می‌گوید موارد ابتلا به کرونا در ایران، هفتگی به طور متوسط سه تا پنج برابر می‌شوند. او خواستار استفاده از «تست‌های مناسب» امیکرون شد تا منفی‌های کاذب به حداقل برسد.

این اپیدمیولوژیست تأکید کرد که در صورت کنترل و مدیریت به موقع که به نظر او هنوز نیز دیر نشده است، می‌توان «ارتفاع قله اپیدمی» را کاهش داد.

آقای سوری افزود نمی‌توان با «فرمول‌های اداری» امیکرون را مهار کرد و گفت «پنج‌شنبه و جمعه تعطیل است و شنبه موارد را بررسی کنیم.»

در روزهای اخیر، شمار تست‌های روزانه کرونا در ایران نسبت به هفته‌های پیش افزایش یافته اما هنوز در مقایسه با شماری از کشورهای منطقه، به مراتب کمتر است.

تست‌های روزانه کرونا به ازای هر هزار نفر در چند کشور منطقه
تست‌های روزانه کرونا به ازای هر هزار نفر در چند کشور منطقه

از طرفی در ایران، به دلیل محدودیت‌های توالی‌یابی ژنومی، تعداد کمی از نمونه‌ها آزمایش می‌شوند.

چندی پیش، سازمان بهداشت جهانی به منظور کمک به تقویت ظرفیت غربالگری ژنتیکی، شش مجموعه از تجهیزات توالی‌یابی ژنومی پیشرفته را با حمایت مالی آلمان به جمهوری اسلامی ایران تحویل داد.

داده‌های سامانه GISAID ، که به محققین سراسر دنیا اجازه اشتراک فوری و بروز داده‌های ژنومی را می‌دهد، نشان می‌دهد تا تاریخ دوم فوریه امسال ۶۸۵ نمونه کامل با کیفیت ژنومی از ایران ارائه شده است.

XS
SM
MD
LG