با شیوع سریع امیکرون در ایران، روند افزایشی موارد ابتلا و مرگ ناشی از کرونا در کشور ادامه دارد.
وزارت بهداشت ایران از روز ۱۸ بهمن تا ۱۹ بهمن ، ۳۸ هزار و ۷۵۷ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ را تأیید کرد.
به این ترتیب، مجموع مبتلایان کرونا در ایران مطابق آمار رسمی به ۶ میلیون و ۶۵۷ هزار و ۸۴۲ نفر رسید.
همچنین در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۱۴ بیمار دیگر جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان کرونا را به ۱۳۳ هزار و ۴۸ نفر رساندند.
این در حالی است که بسیاری، از جمله تعدادی از خود مقامات کشور معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است.
وزارت بهداشت ایران، در بحبوحه اوجگیری امیکرون در کشور، ارسال دادههای بستری به اپلیکیشن ماسک را متوقف کرده و رنگبندی شهرها را به معاونت تحقیقات این وزارتخانه سپرده است.
در همین حال، ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری ایران تأکید کرده است که باید «تعریفی جدید» از شهرهای قرمز ارائه داد.
میزان ابتلا به اندازهای بالا خواهد رفت که بستری و مرگ دوباره به میزان پیکهای قبلی خواهد رسیدامیر صدری، مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی تهران
از همین رو، بسیاری در مورد تلاش مقامات کشور برای «عادیسازی» و پنهانکاری بیشتر در ارائه آمار کرونا ابراز نگرانی کردهاند.
مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی تهران گفته است که تا ۱۵ اسفند، کشور به پیک بیماری کووید-۱۹ میرسد. امیر صدری گفت میزان ابتلا به اندازهای بالا خواهد رفت که بستری و مرگ دوباره برابر با میزان پیکهای قبلی خواهد شد.
رئیس بیمارستان کودکان مفید در تهران نیز از افزایش مراجعات بیمارستانی به بخش اورژانس خبر داد. شمسالله نوریپور گفت تا روز ۱۸ بهمن در بخش مخصوص بیماران مبتلا به کرونا، ۲۴ تخت پر شده بود و تنها پنج تخت خالی باقی مانده است.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم از دو برابر شدن بستریهای روزانه در مشهد ظرف ۱۰ روز خبر داد و دلیل عمده این افزایش را کاهش رعایت پروتکلها در سطح جامعه عنوان کرد.
محمد پهلوان به خبرگزاری ایسنا گفت که طی ۱۰روز گذشته، شمار بیماران بستری در مراکز درمانی بیش از ۸۰ درصد افزایش یافته است.
در عین حال، آمار ابتلا به کرونا میان کادر درمان نیز بالاتر رفته است.
معاون درمان بیمارستان بهارلو تهران میگوید به دلیل روند تصاعدی آمار ابتلا در کادر درمان، اکثر بخشها با «کمبود نیرو» مواجه شدهاند. بهنام بهنوش تأکید کرد که «هنوز به قله پیک نرسیدهایم.» او افزود خریدهای شب عید و حضور مردم در بازارها و مراکز خرید منجر به گسترش بیماری خواهد شد.
سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز از ابتلای ۳۵۰ پرستار خوزستانی به کرونا خبر داده است. حبیب حیبر گفت «از ابتلای کادر درمان به کرونا وحشت داریم.»
او همچنین از نیاز به تختهای بیشتر در بخش مراقبتهای ویژه در هفتههای آتی خبر داد.