لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۳۶

کرونا در ایران - بازگشت نقاط آبی به نقشه کرونا؛ نیاز به ۱۳ میلیون دوز واکسن دیگر در تهران


نقشه رنگبندی جدید شیوع کرونا در ایران نشان می‌دهد از شمار مناطقی که در وضعیت بسیار پرخطر قرار دارند کاسته شده است.

در حال حاضر، ۵۷ شهرستان در وضعیت قرمز (بسیار پرخطر)، ۲۳۸ شهرستان در وضعیت نارنجی (پرخطر)، ۱۳۶ شهرستان در وضعیت زرد (خطر متوسط) و ۱۷ شهرستان در وضعیت آبی قرار (کم خطر) گرفته‌اند.

دو هفته پیش، ۲۴۶ شهرستان در وضعیت قرمز و ۱۴۴ شهرستان در وضعیت نارنجی قرار داشتند.

پیشتر، علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد مقابله با کرونا، از احتمال خیز بعدی همه گیری در آبان‌ماه خبر داده و گفته بود در این چند هفته می‌توان با سرعت بخشیدن به واکسیناسیون، «با خیال بسیار راحت» به مقابله با موج بعدی رفت.

در حالی که تعدادی از شهرستان‌ها از وضعیت قرمز (بسیار پرخطر) خارج شده‌اند، رئیس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم‌پزشکی کرمانشاه می‌گوید ۹ شهرستان این استان همچنان قرمز هستند.

مهدی محمدی به خبرگزاری ایرنا گفت، در حال حاضر یک هزار و ۴۰۹ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی کرمانشاه بستری هستند که از این تعداد ۲۳۲ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه هستند.

وزارت بهداشت ایران‏ از ۲۵ شهریور تا ۲۶ شهریور، ۱۷ هزار و ۶۰۵ بیمار جدید مبتلا به کرونا را در کشور تأیید کرد. همچنین در ۲۴ ساعت گذشته، ۳۴۶ بیمار دیگر جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان کووید-۱۹ در ایران به ۱۱۶ هزار و ۴۳۶ نفر رسید.

بسیاری، از جمله تعدادی از خود مقامات کشور‌، معتقدند آمار واقعی مرگ بر اثر کرونا و ابتلا به این بیماری در ایران چند برابر ارقام رسمی است.

روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران ایران نیز چندی پیش به نقل از استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران نوشت، آمار رسمی مرگ ناشی از ابتلا به کرونا را باید هفت برابر کرد. 

واکنش‌ها به طرح «قرنطینه هوشمند» وزیر بهداشت

بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت ایران می‌گوید بعد از واکسیناسیون،« قرنطینه هوشمند» جایگزین قرنطینه فعلی خواهد شد.

وزیر بهداشت پیشتر در این رابطه گفته بود: «لازم نیست دیگر از قوه قهریه استفاده کنیم و مردم با داشتن کارت می‌توانند مسافرت بروند، در هتل‌ها اقامت داشته باشند و خدمات مختلف از جمله حمل و نقل عمومی به راحتی قابل ارائه است.»

اعلام چنین اقدامی با واکنش‌های مختلفی همراه شده است.

عده‌ای به طرح «واکسیناسیون اجباری» اعتراض دارند و تعدادی از آنها چند روز پیش جلوی وزارت کشور تظاهرات برپا کردند.

عباس عبدی، روزنامه‌نگار، در یادداشتی برای روزنامه اعتماد با اشاره به اینکه بسیاری از ایرانی‌ها با پرداخت هزینه‌های گزاف به کشورهای دیگر می‌روند تا واکسن بزنند، چنین تظاهراتی را « شائبه‌برانگیز» خوانده است.

علیرضا رئیسی،‌ معاون وزارت بهداشت نیز در همین زمینه به خبرگزاری ایسنا گفت:‌ «بحث واکسن‌ستیزی به دین ربطی ندارد، بلکه عده‌ای هستند که کلا ضدواکسن هستند»

به گفته او، مردم در ایران «حاضرند چند ساعت در صف بمانند تا واکسن تزریق کنند.»

در همین حال، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی یزد به کارفرمایان و دستگاه‌های اداری استان توصیه کرده است تا برای پیشگیری از تعطیلی و کاهش فعالیت‌ها، محدودیت‌های ورود برای پرسنل و مراجعه‌کنندگانی که واکسن نزده‌اند اعمال کنند.

ناکامی مقامات جمهوری اسلامی ایران در اجرایی کردن پروتکل‌های بهداشتی، محدودیت‌ها و واکسیناسیون به موقع، با انتقادهای زیادی در داخل و خارج از کشور روبرو شده است.

مصطفی معین،‌ رئیس شورای عالی نظام پزشکی، یکی از مهم ترین عوامل عدم موفقیت در مدیریت کرونا، از جمله تأخیر در واکسیناسیون، را «سیاست زدگی و ایدئولوژیک کردن علم» دانسته است.

آقای معین می‌گوید دخالت‌های غیرعلمی در امور پزشکی به قیمت جان انسان‌ها تمام شد و عده‌ای دراین میان به دنبال منافع اقتصادی خود بودند.

سرپرست اورژانس ایران، از ابتلای بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ تن از کارکنان اورژانس از آغاز شیوع کرونا در کشور خبر داد. به گفته پیمان صابریان، از این تعداد ۱۵ نفر نیز بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند.

با افزایش دوباره آمار ابتلا و مرگ میان اعضای کادر درمان، تعدادی از مسئولان بهداشتی کشور خواستار تزریق دز یادآور واکسن به این افراد شده‌اند.

آغاز واکسیناسیون افراد بالای ۱۸ سال در تهران؛ نیاز به «۱۳ میلیون » دوز دیگر

انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران از اجرای طرح واکسیناسیون افراد بالای ۱۸ سال از روز سه‌شنبه ،۳۰ شهریور خبر داد. بر اساس آمار ارائه شده از سوی مقامات، در حال حاضر در تهران بالای ۲۵۰ هزار دوز واکسن در روز تزریق می‌شود.

علیرضا زالی، رئیس ستاد مقابله با کرونا استان تهران، گفت که تا روز پنجشنبه هفت میلیون و ۱۲۵ هزار دوز واکسن در این استان تزریق شده و برای تزریق واکسن به همه افراد بالای ۱۸ سال، ۱۳ میلیون دوز واکسن دیگر لازم است.

استاندار تهران، جمعیت بالای ۱۸ سال این استان را ۱۰ میلیون و ۶۸۲ هزار نفر اعلام کرده است.

رئیس ستاد مقابله با کرونا استان تهران همچنین گفت برای تسریع واکسیناسیون در پایتخت، باید «حداقل ۹۵ مرکز واکسیناسیون» دیگر راه‌اندازی شود.

XS
SM
MD
LG