لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۴۴

کرونا در ایران – بهانه‌ای دیگر برای عدم واردات فایزر: ناکامی شرکت واسطه؛ تقاضای مهاجرت هزار پزشک در تابستان


وزارت بهداشت ایران‏ از ۱۱ مهر تا ۱۲ مهر ، ۱۴ هزار و ۶۰۷ مبتلای جدید به ویروس کرونا را در کشور تأیید کرد.

همچنین بر اساس این آمار، در ۲۴ ساعت گذشته، ۲۳۸ بیمار دیگر جان خود را در اثر ابتلا به کرونا از دست دادند و مجموع جان‌باختگان کووید-۱۹ در ایران به ۱۲۱ هزار و ۳۴۷ نفر رسید.

بسیاری، از جمله تعدادی از خود مقامات کشور‌، معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است.

چندی پیش، روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران ایران به نقل از استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران نوشت آمار رسمی مرگ ناشی از ابتلا به کرونا را باید هفت برابر کرد.

  • بهانه‌های تازه عدم واردات واکسن فایزر

رئیس سازمان غذا و دارو ایران در مورد عدم واردات واکسن فایزر به ایران گفت که این سازمان مجوز فایزر را صادر کرده است، اما شرکت فایزر واکسن‌ها را تحویل نداد.

محمدرضا شانه‌ساز گفت: «شرکت واسطه‌ای که قرار بود این واکسن‌ها را خریداری و به ایران تحویل دهد، موفق به واردات فایزر به ایران نشد.»

پیشتر، علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی کر‌ونا، دلیل مشکلات مربوط به واردات فایزر و را دمای نگهداری این واکسن عنوان کرده بود.

این در‌حالی است که سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا، بر اساس بررسی داده های اخیر ارائه شده توسط فایزر ، اجازه داد تا ویال های واکسن رقیق نشده تا یک ماه در یخچال‌هایی با دمای ۲ تا ۸ درجه سانتیگراد نگهداری شوند.

مصطفی قانعی، عضو کمیته ملی واکسن کرونا، نیز به خبرگزاری ایسنا گفت مطالعات واکسن فایزر بر روی زنان باردار متوقف شده است، چون داوطلبان پروژه را رها کردند و از آنجایی که نتایج مطالعات منتشر نشد این واکسن را به ایران وارد نکردند.

این در حالی است که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، تزریق واکسن‌ را به دلیل خطر بالایی که ابتلا به ویروس کرونا برای زنان باردار دارد به آنها توصیه کرد و از همین رو، عده زیادی از زنان ترجیح دادند واکسن بزنند تا اینکه وارد آزمایش‌های بالینی شوند.

مطالعات فایزر بر روی زنان باردار متوقف نشده و همچنان در جریان است.

  • تقاضای مهاجرت هزار پزشک در سه ماه تابستان

سرپرست روابط عمومی سازمان نظام پزشکی گفته است که در سه ماه تابستان امسال، بیش از هزار پزشک برای مهاجرت از ایران از این سازمان درخواست صدور گواهی موسوم به «گود استندینگ» کرده‌اند.

امیر صدری می‌گوید در دو سال قبل از شیوع کرونا، سالانه حدود ۲ هزار پزشک از سازمان نظام پزشکی این درخواست را می‌دادند.

آمار سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۰۴ میلادی، نشان می‌دهد که در ایران، به ازای هر ۱۰ هزار نفر جمعیت ۸.۸ پزشک فعالیت می‌کنند. این رقم در سال ۲۰۰۶ میلادی به ۵.۳ پزشک رسید و پس از چند سال وقفه در انتشار این آمار در سال ۲۰۱۴ به ۱۵ پزشک افزایش یافت.

شمار پزشکان فعال در ایران به ازای هر ۱۰ هزار نفر در سال ۲۰۱۸- که آخرین آمار به روز شده سازمان بهداشت جهانی است - به ۱۵.۸ پزشک رسید.

در کشورهای اروپایی، این رقم بین ۲۶ تا ۴۰ پزشک به ازای هر ۱۰ هزار نفر جمعیت است.

در شهریور ماه نیز محمد شریفی‌مقدم،‌ مدیرکل خانه پرستار ایران، با اشاره به نبود آمار دقیق از تعداد مهاجرت پرستاران گفت، با آن که در گذشته ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر گواهی مهاجرت از نظام پرستاری می‌گرفتند اما اکنون شاید بیش از ۱۵۰۰ نفر در سال به دو دلیل «وضعیت ایده آل کشورهای مقصد» و «مشکلات کشورهای مبدأ» اقدام به مهاجرت کنند.

  • ادامه اظهارات ضد و نقیض در مورد تست کرونا زائران

رئیس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا در کرمان گفت آمار تست کرونای زائران در‌ این استان نگران‌کننده نیست.

عباس تقی‌زاده در گفتگو با خبرگزاری مهر گفت تعداد کل زائران، یک هزار و ۵۰۰ نفر بوده است که از ۱۰۰ تا ۱۳۰ نفر تست کرونا گرفته شده است.

روز شنبه، دهم مهر، استاندار کرمان نتیجه تست کرونای زائران اربعین که با پرواز مستقیم از عراق به کرمان بازگشته بودند را «نگران کننده» خوانده و گفته بود «تعداد قابل توجهی» از مسافران با تست مثبت بازگشتند.

علی زینی وند همچنین بازگشت زائران اربعین را « زنگ خطری» برای افزایش شیوع کرونا خوانده بود.

از طرفی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز اعلام کرد که تست پی سی آر پنج درصد از زائران اربعین که از مرز مهران وارد شده‌ بودند، مثبت شده است.جمیل صادقی فر گفت: «از حدود ۶۰ هزار زائر وارد شده به کشور از طریق مرز بین المللی مهران ۲۰ هزار تست کرونا انجام گرفت که حدود یک هزار نفر از آنان تست مثبت بودند.»

محمد دلاوری، مجری صدا و سیما نیز گفت که هنگام بازگشت از فرودگاه امام خمینی تستی از او گرفته نشد و با اشاره به «تست چشمی» رستم قاسمی گفت حتی آن هم درست انجام نشد و درجه حرارت بدن آنها را چک نکردند.

  • تأکید بر واکسیناسیون کودکان؛ نوه وزیر بهداشت سینوفارم زد

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران از فراخوان واکسیناسیون برای دانش آموزان ۱۲ تا ۱۸ ساله خبرداد.

عبدالرضا فولادوند با اشاره به احتمال بازگشایی مدارس در آبان ماه گفت ۱۰۰ مرکز ویژه واکسیناسیون دانش آموزان و خانواده‌های آنان در شهر تهران در نظر گرفته شده است.ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران، نیز در جلسه ستاد مقابله با کرونا بر لزوم واکسیناسیون دانش‌آموزان بالای ۱۲ سال تأکید کرد.

در همین حال بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت ایران، نوه ۱۲ ساله خود را برای تزریق واکسن چینی سینوفارم جلوی دوربین نشاند و خواستار اطمینان به واکسیناسیون شد.

این در حالی است که متخصصان بارها از مقامات بهداشتی ایران خواسته‌اند در ارائه شواهد علمی و داده‌های فاز سوم واکسن‌های مختلف شفاف باشند.

وزارت بهداشت ایران، واکسن‌های سینوفارم و پاستوکووک را برای کودکان در نظر گرفته است.

  • ایتالیا به ایران واکسن اهدا می‌کند

سفیر ایتالیا در ایران اعلام کرد که ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار دز واکسن از طریق برنامه کواکس سازمان بهداشت جهانی به ایران اهدا خواهند کرد.

گفته می‌شود این واکسن، آسترازنکا است که بین ۱۵ تا ۱۸ ماه اکتبر وارد ایران خواهد شد.

واکسیناسیون در ایران در پی افزایش واردات واکسن از شهریور ماه سرعت گرفت.

در شبانه‌روز گذشته، ۱ میلیون و ۸۲ هزار و ۸۲۶ دز واکسن تزریق شد که ۲۳۵ هزار و ۱۳۶ دز آن، دز دوم بود.

بررسی‌های سایت «ساینتومتریکس» نشان می‌دهد بر اساس جمعیت بالای ۱۲ سال که ۶۸.۱ میلیون نفر تخمین زده شده است، ۶۱.۳ درصد دست‌کم یک دز واکسن زده‌اند. این رقم برای دو دز ، ۲۴.۸ درصد برآورد شده است.

XS
SM
MD
LG