وزارت بهداشت ایران از روز ۱۸ آبان تا ۱۹ آبان، ۷ هزار و ۹۴۸ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ را تأیید کرد.
به این ترتیب، مجموع مبتلایان کرونا در ایران به ۶ میلیون و ۱۲ هزار و ۴۰۸ نفر رسید.
همچنین در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۳۵ بیمار دیگر جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان کرونا را به ۱۲۷ هزار و ۶۸۶ نفر رساندند.
این در حالی است که بسیاری از جمله تعدادی از خود مقامات کشور معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است.
وزارت بهداشت ایران در روز هشتم مهر ماه از عبور از خیز پنجم کرونا در کشور خبر داد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، اوایل مرداد ماه گفته بود موارد مرگ ناشی از ابتلا به کووید-۱۹ در آبان ماه به زیر ۵۰ نفر خواهد رسید.
- نرخ پایین واکسیناسیون در استانهای قرمز
در روزهای گذشته، روند بستری روزانه در استانهایی مانند سمنان، یزد، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان، قزوین، سیستان و بلوچستان،، مازندران و گلستان صعودی بوده است.
اپلیکیشن ماسک که روند شیوع کرونا در کشور را رصد میکند گزارش داده است که ۳۳ شهر در وضعیت قرمز، ۹۵ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۲۰ شهر در وضعیت زرد، و ۱۰۰ شهر نیز در وضعیت آبی قرار دارند.
در روز پانزدهم مهر تنها ۷ شهر ایران با رنگ قرمز مشخص شده بود.
اکنون، نقاط قرمز نقشه شیوع کرونا بیشتر در مناطق غربی کشور متمرکز هستند.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا میگوید در استانهای قرمز، اشتیاق برای واکسیناسیون کم است.حمیدرضا جماعتی در گفتگو با خبرگزاری ایسنا گفت ورود شهری به وضعیت قرمز علیرغم انجام واکسیناسیون در کشور، میتواند عامل ایجاد پیک بعدی باشد.
رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی بیمارستان مسیح دانشوری به روزنامه همشهری گفت دلیل عدم کاهش موارد فوت ناشی از کرونا، بیتوجهی به پروتکلهای بهداشتی و سهلانگاری در سطح مدیریتی با اعمال نشدن نظارتهاست.
علیرضا ناجی گفت: «وضع قانون بدون توجه به شرایط رعایت، اغلب نمیتواند نتیجه خوبی داشته باشد.»او افزود اطلاعات به درستی و به موقع از وزارت بهداشت به کمیتههای مختلفی که در این خصوص تشکیل میشد، نمیرسید.
- حضوری شدن مدارس و ادامه منع تردد شبانه
در حالی که به رغم عدم رسیدن به ایمنی جمعی و واکسینه نبودن دانشآموزان زیر ۱۲ سال که هنوز واکسنی برای آنها تأیید نشده است، تغییری در برنامه بازگشایی مدارس ایجاد نشده است.
در همین حال، مسئولان تأکید کردهاند که تلاش میکنند امتحانات پایان ترم دانشگاهها را نیز به شیوه حضوری برگزار کنند. مدیر کل دفتر برنامه ریزی آموزشی وزارت علوم به خبرگزاری ایسنا گفته است که ارزش آموزش مجازی به دلیل «شائبههایی که درباره امنیت امتحانات به روش الکترونیکی وجود داشت» مورد سوال قرار گرفت.
با وجود برداشتن بسیاری از محدودیتها، طرح منع تردد شبانه همچنان ادامه دارد.
برخی معتقدند تداوم این طرح به این دلیل است که یک منبع درآمد محسوب میشود.
بسیاری اجرای این محدودیت را بدون تأثیر میدانند.
نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی نیز گفته است منع تردد شبانه به جز افزایش هزینههای مردم، خروجی نداشته است.
مجتبی یوسفی گفت: «از رئیس جمهور انتظار داریم اعلام کند این منع تردد شبانه چه تاثیری در کاهش کرونا داشته است تا بیشتر از این جرایمی برای مردم به وجود نیاید.»
از طرفی، فرمانده نیروی انتظامی میگوید پلیس مخالفتی با لغو طرح منع تردد شبانه ندارد. حسین اشتری گفت: «هر تصمیمی که در ستاد ملی مقابله با کرونا گرفته شود ما مجری قانون هستیم و آن را اجرا میکنیم.»