در حالی که شمار قربانیان روزانه کرونا در آمار رسمی وزارت بهداشت ایران به کمتر از ۵۰ نفر رسیده، استان تهران با ۱۱ مورد فوتی بیشترین آمار جانباختگان روزانه را داشته است.
وزارت بهداشت ایران از روز ۲۱ آذر تا ۲۲ آذر، ۲ هزار و ۷۰۶ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ را تأیید کرد.
به این ترتیب، مجموع مبتلایان کرونا در ایران به ۶ میلیون و ۱۵۷ هزار و ۵۱۹ نفر رسید.
همچنین در ۲۴ ساعت گذشته، ۴۲ بیمار دیگر جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان کرونا را به ۱۳۰ هزار و ۷۶۴ نفر رساندند.
این در حالی است که بسیاری، از جمله تعدادی از خود مقامات کشور، معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است.
همچنین بار دیگر تعداد نقاط قرمز (بسیار پرخطر) بر روی نقشه رنگبندی شیوع کرونا در کشور به صفر رسید. در حال حاضر، ۸ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۱۹ شهر در وضعیت زرد و ۳۲۱ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
با این حال، بسیاری از کارشناسان در مورد ورود گونه جدید امیکرون به کشور و وقوع موج جدید کرونا در بحبوحه بازگشاییها هشدار دادهاند.
گونه جدید «امیکرون» حاوی یک حذف در ژن «اس» است که یکی از سه ژن هدف در بسیاری از آزمایشات رایج پیسیآر است. با این حال، شناسایی گونه جدید مستلزم سرعت بخشیدن به انجام تست کرونا در سراسر کشور و توالییابی تمامی موارد مشکوک است.
در حالی که گونه امیکرون به کشورهای همسایه ایران از جمله پاکستان و ترکیه نیز رسیده است، دبیر کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا در ایران بار دیگر تأکید کرد که این گونه در ایران مشاهده نشده است.
پیشتر، دبیر کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری مقابله با کووید-۱۹ گفته بود سه مرکز در ایران این توالییابی را انجام میدهند اما « منابع و مواد اولیه مصرفی این کار را به اندازه کافی در اختیار نداریم.»
گونه جدید «امیکرون» حاوی یک حذف در ژن «اس» است که یکی از سه ژن هدف در بسیاری از آزمایشات رایج پیسیآر است. با این حال، شناسایی گونه جدید مستلزم سرعت بخشیدن به انجام تست کرونا در سراسر کشور و توالییابی تمامی موارد مشکوک است.
ایران در پی شیوع گونه امیکرون در کشورهای آفریقایی، محدودیتهایی را علیه مسافرانی که غیرمستقیم از اینکشورها میآیند اعمال کرد.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری به خبرگزاری ایسنا گفته است که هر زمان محدودیت، ممنوعیت یا پروتکل بهداشتی جدیدی در حوزه پروازهای مسافری خارجی یا داخلی از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا ابلاغ شود، آن را به سرعت اجرایی خواهند کرد.
در همین حال، خبرگزاری فارس گزارش داده است که گواهی جعلی تست کرونا برای زائران عراق تا یک میلیون تومان هزینه برمیدارد.
سازمان حج و زیارت از «برخورد با کاروانهای متخلف» خبر داد.فارس در این گزارش به نقل از یک زائر نوشته است که هنگام بازگشت به کشور، مدیر کاروان هزینهای را برای تست پیسیآر گرفت در حالی که هیچ آزمایشی انجام نشد و تنها با پرداخت مبلغ حدود ۸۰۰ هزار تومان، برگه منفی تست کرونا را تحویل دادند.