میخائیل اولیانوف، مدیر بخش کنترل سلاح در وزارت امور خارجه روسیه، این ارزیابی امیدوارانه خویش را در سومین کنفرانس آماده سازی بررسی قرارداد منع گسترش سلاحهای هسته ای ۱۹۷۰- که سال آینده برگزار می شود - ابراز داشت. هدف قرارداد ۱۹۷۰ جلوگیری از اشاعه سلاح اتمی در جهان است.
دور جدید مذاکرات هسته ای ایران قرار است هفته آینده در نیویورک و در حاشیه کنفرانس آماده سازی بررسی قرارداد منع گسترش سلاحهای هسته ای برگزار شود.
ایران امیدوار است مذاکرات با ایالات متحده، روسیه، بریتانیا، فرانسه، چین و آلمان باعث لغو تحریمهایی شود که اقتصاد آن کشور را فلج کرده است. این تحریمها - به ویژه تحریم صادرات نفت و محدودیت استفاده از خدمات بانکی جهانی - تاثیر زیاد بر اقتصاد ایران گذاشته است.
اولیانوف گفت توافقهای ۲۴ نوامبر گذشته «مداوماً در حال اجراست.»
اولیانوف در آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: ما مطمئنیم که همکاری سازنده و بی سابقه ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی - و نیز همکاری با (۶ قدرت جهانی) - زمینه را برای امید داشتن به نتیجه موفقیت آمیزی از مذاکرات، و رسیدن به راه حلی همه جانبه درباره مساله هسته ای ایران، قبل از بیستم ژوئیه فراهم کرده است.
حمید بعیدی نژاد، یک مقام ارشد وزارت امور خارجه ایران، روز چهارشنبه در کنفرانس آماده سازی بررسی قرارداد ۱۹۷۰ ذکری از مذاکرات پیش رو نکرد، ولی با تاکید بر «حق سلب نشدنی» همه امضا کنندگان قرارداد ۱۹۷۰ در تحقیق، تولید و استفاده از انرژی هسته ای، گفت برنامه هسته ای ایران کاملاً صلح آمیز است.
بعیدی نژاد از کنفرانس متشکل از ۶۵ کشور در خلع سلاح اتمی - که مهمترین مذاکرات خلع سلاح به شمار می رود - خواست که سریعاً مذاکرات برای رسیدن به معاهده ای همه جانبه در منع داشتن، انکشاف، تولید، آزمایش، ایجاد زرادخانه، انتقال، استفاده، تهدید به استفاده، و یا تخریب را آغاز کنند.
بعیدی نژاد مدیرکل وزارت امور خارجه ایران در امنیت بین المللی، کشورهای صاحب سلاح اتمی را متهم کرد که با گذشت ۴۵ سال از امضای قرارداد منع گسترش سلاحهای هسته ای - از برداشتن «مهمترین گام» در ایجاد جهانی آزاد از سلاح هسته ای خودداری کرده اند.
ادعای بعیدی نژاد از سوی آمریکا و روسیه رد شد.
اولیانوف روز سه شنبه گفت که زرادخانه اتمی استراتژیک روسیه بیش از ۸۰ درصد، و زرادخانه غیر استراتژیک آن حدود ۷۵ درصد در ۲۵ سال اخیر کاهش یافته است.
رُز گوتمولر، مقام ارشد کنترل سلاح در وزارت امور خارجه آمریکا نیز روز سه شنبه به کنفرانس آماده سازی گفت زرادخانه اتمی آمریکا از ۳۱۲۵۵ سلاح در سال ۱۹۶۷ به ۴۸۰۴ در سپتامبر ۲۰۱۳ رسیده است که ۸۵ درصد کاهش نشان می دهد.
خانم گوتمولر گفت این کاهش نشان از پیشرفت در اجرای منع گسترش سلاحهای هسته ای دارد و «تلاش ما در این زمینه ادامه دارد».
شورای امنیت سازمان ملل ۴ دور تحریم به دلیل نگرانی از تولید سلاح اتمی توسط ایران و سرباز زدن این کشور از ادامه غنی سازی بر آن اعمال کرده است.
توافق ۲۴ نوامبر ایران را متعهد ساخته است که برنامه اتمی خویش را کاهش دهد و در ازاء آن بخشی از تحریمها موقتاً برداشته شوند تا ظرف شش ماه بتوان به توافقی همه جانبه و دائمی رسید.