دادگاه انقلاب اسلامی شیراز با صدور حکمی، محمد داوری، فعال کارگری و مدنی و دانشجوی علوم سیاسی دانشگاه گلستان شیراز، را به چهار سال و شش ماه زندان و مجازاتهای تکمیلی محکوم کرد.
محمود ساداتی، رئیس شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی شیراز، آقای داوری را به اتهام «توهین به رهبری»، به سه سال حبس، و به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام در فضای مجازی» به یک سال و نیم حبس محکوم کرده است.
مجازاتهای تکمیلی مربوط به اتهام «توهین به رهبری» علیه این فعال کارگری و مدنی اهل دهدشت، شامل «دو سال ممنوعیت خروج از کشور به وسیله ابطال گذرنامه، دو سال منع فعالیت در فضای مجازی، و دو سال تبعید در بردسیر کرمان» میشود.
بر پایه قوانین جمهوری اسلامی، اشد مجازات برای «توهین به رهبری»، دو سال، و برای تبلیغ علیه نظام یک سال در نظر گرفته شده است.
قرار است شعبه ۱۰۹ دادگاه کیفری شیراز هم در پروندهای جداگانه درباره اتهام «نشر اکاذیب» برای محمد داوری، حکم صادر کند.
صدای آمریکا مطلع شده است که این فعال مدنی به نشانه اعتراض به روند «دادرسی غیر عادلانه» و «پرونده سازی وزارت اطلاعات» از حضور در مراحل بازپرسی و دادگاه انقلاب خودداری کرده بود.
محمد داوری پیشتر هم چندین بار به دلیل فعالیتهایش چندین بار بازداشت و محکوم به زندان شده است.
احکام طویل المدت برای روزنامهنگاران و کنشگران سیاسی، عقیدتی، مدنی و صنفی در ایران طی دهه های اخیر در شرایطی صادر شده است که کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد، روز ۲۴ آبان، در قطعنامهای نقض گسترده حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی را محکوم کرد.
آبرام پیلی، معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، نیز با اشاره به تصویب این قطعنامه، با مردم ایران که «علیه ظلم و خشونت و برای رسیدن به آیندهای آزاد و دموکراتیک مبارزه میکنند» اعلام همبستگی کرده است.